Remix-yhtye julkaisi Teemu Ruokosken viimeiseksi jääneen biisin

Bändi lupasi tehdä valmiiksi kappaleen, jossa on koskettavat sanat.

Remix-yhtye nykyisessä kokoonpanossaan äänitti valmiiksi Teemu Ruokosken säveltämän ja sanoittaman biisin ”Me olimme tuuli”.

| Päivitetty

Pori

Porilaisbändi Remix julkaisi perjantaina kappaleen, jolla on yhtyeelle erityinen merkitys. Me olimme tuuli jäi bändiin kuuluneen muusikko Teemu Ruokosken viimeiseksi sävellykseksi ja sanoitukseksi.

Ruokoski menehtyi marraskuussa 45-vuotiaana sairauskohtaukseen bändin keikkareissulla Jyväskylässä. Samalla keikkamatkalla hän oli ehtinyt soittaa bändikavereilleen demon kappaleesta Me olimme tuuli, jonka hän kertoi juuri tehneensä.

”Kuuntelimme sen matkalla ja totesimme kaikki yhteen ääneen, että tää on hyvä, tää tehdään”, Remixin kosketinsoittaja Jyri Kallio kertoo.

Kuuntele kappale tästä.

Hän lisää, että yhtyeellä on yleensä tiukka seula uusien kappaleiden suhteen. Yhtyeen jäsenten tekemistä biiseistä moni hylätään. Rumpali Juha Jokinen on kertonut Satakunnan Kansan haastattelussa, kuinka Teemu Ruokoski huikkasi vielä pysähdyspaikalla oven raosta, että tehdäänkö biisi oikeasti. Jokiselle painui mieleen bändikaverin ilme: kuin pikkulapsi, joka saa luvan johonkin mieluisaan.

Vain pari tuntia myöhemmin Ruokoski menehtyi.

Bändi oli luvannut, että biisi tehdään, ja myös piti lupauksensa. Kappale äänitettiin valmiiksi tammi–helmikuussa eri kaupungeissa. Kallion luona Kokemäellä äänitettiin kitarat ja kosketinsoittimet, Jouni Herranen teki lauluosuutensa Helsingissä. Bändi suunnitteli yhdessä, millainen kokonaisuudesta tulee.

Ruokosken viimeisen biisin sanat pysäyttävät ja tuntuvat ihmeen sopivilta: ”Me olimme tuuli, joka taivasta pitkin ylpeänä kulkee tuntemattomaan -- Palavaa maata allamme kulkee, joku katsoo ylöspäin ja silmänsä sulkee”. Yhtyeen mukaan kappaleesta pystyy kuulemaan Ruokoskelle ominaisen tyylin tehdä lyriikkaa ja melodioita.

Ruokoskelta on jäänyt muitakin demoja bändin sähköpostiin, ja musiikkia on varmasti tallessa myös hänen tietokoneellaan. Mitään suunnitelmia Ruokosken muiden biisien julkaisusta ei ole ainakaan vielä tehty.

Remixin basistina 13 vuoden ajan soittaneen Ruokosken seuraajaksi yhtyeeseen tuli säkyläläinen Antti Kalliokoski. Bändi esiintyy vappuaattona 30.4. Nakkilan Verstaalla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut