Porilaisen Jukka-Pekka Lehdon sävellys saa kantaesityksen Japanissa

Jukka-Pekka Lehto on Pori Sinfoniettan huilun varaäänenjohtaja ja säveltäjä. Pori Sinfonietta esitti vuonna 2020 hänen teoksensa neljälle sellolle ja orkesterille.

Pori

Porilaisen säveltäjän Jukka-Pekka Lehdon huilusonaatti ”Script” saa kantaesityksensä lauantaina Tokiossa. Säveltäjä matkustaa itse paikan päälle osallistumaan teoksen harjoituksiin ja kantaesitykseen.

Sävellys on tilaustyö Radion Sinfoniaorkesterin soolohuilisti Yuki Koyamalle. Koyama on parhaillaan virkavapaalla Japanissa.

Lehto on Pori Sinfoniettan huilisti ja säveltäjä. Hän on säveltänyt 1990-luvulta asti niin huilu- ja puhallinorkesterimusiikkia kuin viime vuosina sävellyksiä myös kamari- ja sinfoniaorkesterikokoonpanoille.

Hän teoksiaan on esitetty ulkomailla ja myös Japanissa aikaisemminkin. Lehto kertoo itse matkustaneensa ulkomaille sävellystensä kantaesityksiin ja muihin esityksiin yhteensä noin kymmenen kertaa. Japanissa hän ei ole käynyt koskaan aikaisemmin.

”Tosi paljon on ollut ulkomailla myös sellaisia esityksiä, joista en edes tiedä ennen kuin näen Teosto-raporteista myöhemmin, että niitä on esitetty kyseisessä maassa”, Lehto sanoo.

Aiheesta lisää: Säveltäjä-huilisti Jukka-Pekka Lehto kasvoi Ahlaisten maisemissa ja vierailee maailmalla edustamassa suomalaista nykymusiikkia

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut