Suomi-Areena nousi ensi kertaa kiinnostavimpien tapahtumien joukkoon

Pori Jazz on suosituimpien festivaalien kärkikolmikossa vuodesta toiseen.

Yleisö seurasi kesällä 2022 Porin torilla Suomi-Areenan keskustelua aiheesta ”Tarvitaanko Suomessa urheilijatutkintoa?”

Pori

Suomi-Areena nousi ensi kertaa yhdeksi kiinnostavimmista kulttuuritapahtumista tutkimuksessa, jossa selvitettiin täysi-ikäisten suomalaisen mielenkiintoa erilaisia tapahtumia kohtaan.

Pori Jazz oli tuoreessa tutkimuksessa toiseksi kiinnostavin suomalaisista musiikkifestivaaleista heti Ruisrockin jälkeen. Pori Jazz on perinteisesti noussut aina festivaalien kärkijoukkoon. Kiinnostaviksi koettiin myös Suomipop-festivaali, Provinssi ja Ilosaarirock.

Muista kulttuuritapahtumista kiinnostavimpien joukkoon sijoittuivat Helsingin Taiteiden Yö, UMK – Uuden Musiikin Kilpailu, Kotkan Meripäivät sekä Suomi-Areena. Suomi-Areenasta olivat yhtä lailla kiinnostuneita nais- ja miesvastaajat.

Tutkimuksen teki sponsoroinnin ja viestinnän tutkimusyritys, Sponsor Insight, joka tutki 18. kerran suomalaisten kiinnostusta tapahtumia kohtaan.

Tutkimusjohtaja Klaus Virkkunen kertoi, että Suomi-Areenan suosio on noussut tasaisesti samalla, kun tapahtuma on kasvattanut tunnettuuttaan. Hän arvioi suosion kasvuun vaikuttavan myös ihmisten lisääntynyt kiinnostus politiikkaa kohtaan.

Pori Jazz puolestaan pysyy vuodesta toiseen suosituimpien festivaalien kärkikolmikossa.

”Se on aina kiinnostanut laajalti. Nuorimmissa kohderyhmissä se ei ole aivan kärjessä, mutta festivaali on onnistunut uudistumaan paljon. Pääesiintyjät ovat pysyneet kiinnostavina isoille massoille, ja sen huomaa”, Virkkunen sanoo.

Festivaali kiinnosti erityisesti yli 30-vuotiaita vastaajia, sekä naisia että miehiä.

Nuorten naisten mielestä kiinnostavin tapahtuma oli UMK – Uuden Musiikin Kilpailu ja kiinnostavin festivaali Ruisrock. Nuoret miehet suosivat niin ikään UMK:ta mutta festivaaleista Weekend Festivalia.

Väestötasolla miehillä korostuivat vastauksissa rock- ja metallimusiikin festivaalit, kun taas naisten keskuudessa kiinnostus kulttuuritapahtumiin oli monipuolisempaa.

Tutkimuksessa haastateltiin yli kolmeatuhatta täysi-ikäistä suomalaista. Otos vastasi iän, sukupuolen ja asuinalueiden osalta Suomen väestörakennetta pienoiskoossa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut