Dingosta tehdään elokuva – Mari Rantasila ohjaa

Kuvaukset alkavat Porissa syyskuussa.

15.3. 12:24

Legendaarisen porilaisyhtye Dingon tarina ikuistetaan nyt myös elokuvaksi. Levoton Tuhkimo saa ensi-iltansa vuonna 2024. Elokuvan kuvaukset alkavat Porissa syyskuussa.

Elokuva keskittyy yhtyeen räjähdysmäiseen läpimurtoon, suosion vuosiin, mutta myös äkilliseen tuhoon bändin laulajan, keulakuva Nipa Neumannin silmin. Tarinassa avataan Neumannin henkilökohtaista elämää Dingomanian keskellä. Elokuva käsittelee myös Neumannin isäsuhdetta ja sitä kautta sukupolvien välistä ketjua sekä hyväksynnän ja hylkäämisen teemoja.

”Dingon tarina ansaitsee tulla kerrotuksi tällä tavoin paitsi yhtyeen faneille myös jälkipolville. Bändin merkitys koko pop-kulttuurille on kiistaton. Biisit soivat edelleen niin radioissa, tanssilattioilla, cover-yhtyeiden keikoilla kuin karaokessa. Odotan innolla näkeväni lopputuloksen valkokankaalla. Tämä on itselleni henkilökohtaisesti tärkeä projekti, matka menneisyyteen ja paluu tulevaisuuteen”, kommentoi Nipa Neumann tiedotteessa.

Elokuvan näyttelijävalinnat julkistetaan myöhemmin tänä vuonna. Elokuvan ohjaa porilaissyntyinen Mari Rantasila, käsikirjoittaa Hanna Leivonniemi, tuottavat Yellow Film & TV:lle Marko Talli ja Anni Pänkäälä, sekä levittää Nordisk Film. Esitysoikeudet elokuvaan on hankkinut yle.

Dingo on julkaissut kuusi studioalbumia ja vastaanottanut kuusi kulta- ja kolme platinalevyä sekä tuplaplatinan. Yhtyeen levyjä on myyty yhteensä yli 500 000 kappaletta.

Lue lisää: Mari Rantasila kasvoi Porissa tasa-arvoisessa kodissa: ”Rakastan tätä elämänvaihetta”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut