Porin teatterin ohjelmistoon toinen Agatha Christien salapoliisinäytelmä

Porin Teatterissa nähdään syys-tammikuussa kaikkiaan kolme kantaesitystä.

8.3. 16:15

Pori

Syksyn 2023 ensimmäinen kantaesitys Porin teatterissa on rock-musikaali Paradox, joka saa ensi-iltansa 9. syyskuuta. Kyseessä on 2050-luvun Poriin sijoittuva musiikillinen nostalgiatrippi, jonka ovat käsikirjoittaneet Riku Suokas ja Heikki Syrjä, ohjaksesta vastaa Christian Lindroos.

Paradox -musikaalissa kuullaan Dingon, Yön, Even ja muiden porilaisartistien tunnetuksi tekemää musiikkia, mutta myös uutta, ennen kuulematonta tuotantoa.

Lue lisää: Porilaisten oma valtio ja kuusi tuntia pidempi lauantai – Paradox-musikaalissa on porilaista hulluutta

Marraskuun 9. päivänä pienellä näyttämöllä saa ensi-iltansa puolestaan Sylvi - Ensimmäinen nainen -näytelmän kantaesitys. Kyseessä on kirjailija Johanna Venhon Finlandia-ehdokasromaanin pohjalta dramatisoitu muotokuva Sylvi Kekkosesta. Maia Häklin dramatisointi ja Minna Nurmelinin ohjaus on Sylvin (Mervi Takatalo, vierailija), elämän käännekohtien kautta etenevä matka.

Päänäyttämölle valmistuu 11. marraskuuta komedia Luokkakokokus – Groan Ups. Esityksessä seurataan viiden luokkakaverin matkaa ensimmäiseltä luokalta teineiksi ja lopulta tapaamiseen luokkakokouksessa nelikymppisenä. Näytelmän ohjaajana vierailee Mika Eirtovaara, joka on tunnettu suomalaisessa stand up -komiikassa.

Tammikuussa 2024 ensi-iltaan tulee kauden kolmas kantaesitys, Agatha Christien menestysromaaniin pohjautuva Kuolema Niilillä. Se nähdään nyt ensimmäistä kertaa suomeksi teatterin lavalla. Tarinassa turisteille suunnattu idyllinen lomamatka Egyptin Niilillä seilaavalla jokilaivalla muuttuu äkkiä todelliseksi murhaajajahdiksi, kun erään pariskunnan häämatkalla alkaa tapahtua yllättäviä asioita.

Ohjaajana vierailee Pekka Laasonen ja lavastuksen suunnittelusta vastaa samoin vieraileva Oskari Löytönen. He vastasivat samoista työtehtävistä myös jo kaksi vuotta loppuunmyydyille katsomoille Porissa pyörineessä Idän pikajunan arvoituksessa, joka jatkaa ohjelmistossa syksyllä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut