IS: Lasten­kirjailija Maikki Harjanne on kuollut

Mittavan tuotannon tehnyt lastenkirjailija Maikki Harjanne halusi antaa satujensa sankarille nimen, jota ei vielä virallisesti ollut olemassa.

Lastenkirjailija Maikki Harjanne kuvattuna työpöytänsä ääressä kotonaan Sipoossa vuonna 2016.

3.3. 15:17

Lastenkirjailija ja kuvittaja Maikki Harjanne on kuollut 78-vuotiaana, kertoo Ilta-Sanomat. Harjanne tunnetaan erityisesti Minttu-lastenkirjasarjastaan.

Harjanteen tytär Tuuva Harjanne kertoo Ilta-Sanomien haastattelussa, että Maikki Harjanne kuoli lyhyen sairauden seurauksena melko yllättäen.

Harjanne valmistui Taideteollisesta korkeakoulusta kuvataiteen opettajaksi vuonna 1970.

Vuonna 2014 Harjanne kertoi Helsingin Sanomien haastattelussa, että idea Minttu-kirjoihin syntyi, kun hän kolmikymppisenä toimi kuvaamataidonopettajan Helsingin normaalilyseossa.

Kirjailija halusi antaa satujensa sankarille nimen, jota ei vielä virallisesti katsottu olevan olemassa. Minttu-kirjojen ilmestymisen jälkeen vanhemmat alkoivat nimetä lapsiaan Mintuiksi, ja nimi pääsi almanakkaan vuonna 1995.

Harjanteen mukaan Suomesta puuttui lastenkirja, joka kuvasi ihan tavallista arkea. Hän tarjosi ideaansa WSOY:lle 1970-luvun alussa ja kustantaja päätti, että tarinasta on tehtävä sarja. Parhaimmillaan Harjanne uurasti kuusi lastenkirjaa vuodessa. Ensimmäiset kymmenen kirjaa ilmestyivät WSOY:lta, minkä jälkeen Harjanne siirtyi Otavalle.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut