Kokemäen Vastavirtarock katoaa tulevan kesän festarikartalta – ”20 vuotta on ihan tarpeeksi”

Ilmaisfestivaalin järjestäjät katsoivat, että tapahtuman aika on tullut täyteen.

Arkistokuvassa illan viimeinen esiintyjä Horse Attack Sqwad Vastavirtarockin lavalla kesäkuussa 2018.

15.2. 19:00

Kokemäki

Ensi kesänä ensimmäistä kertaa pidettävän Kokemäki-päivän yhteydessä ei järjestetä Vastavirtarockia. Näin käy siitä huolimatta, että Kokemäki-päivän ajankohta 10. kesäkuuta on tavannut olla myös Vastavirtarockin järjestämispäivä.

Kokemäkeläistä ilmaisrockfestivaalia ehdittiin järjestää 20 vuoden ajan, mutta järjestäjäporukka päätti tammikuussa, että tänä vuonna siihen ei enää ryhdytä.

”Emme lopeta pakon tai sen edessä, etteikö sitä olisi voitu järjestää. Todettiin, että 20 vuotta on ihan tarpeeksi jotain tiettyä asiaa”, Aapo Kivenmaa sanoo.

Kivenmaa on ollut järjestämässä tapahtumaa sen alusta saakka. Järjestävä kaveriporukka on ehtinyt 20 vuodessa aikuistua. Kun tapahtuma viime kesänä järjestettiin entiseen tapaan kahden koronavuoden pienempien tempausten jälkeen, ainakin osa järjestäjistä mietti, että konsepti tuntuu loppuun käytetyltä.

Lauantaina 10. kesäkuuta järjestettävän Kokemäki-päivän on tarkoitus olla päiväpainotteinen koko perheen tapahtuma. Aiemmin samassa kohtaa vuotta järjestettiin Tulkkilan Yötä, ja samaan ajankohtaan sijoittui myös Vastavirtarock.

Kivenmaa sanoo, että ilmassa on ollut nytkin sellaisia odotuksia, että tapahtumat olisivat samana päivänä. Päätös Vastavirtarockin lopettamisesta on kuitenkin syntynyt riippumatta näistä odotuksista.

Kokemäki-päivälle on haettu alkuvuodesta tuottajaa järjestämään tapahtuma 15 000 eurolla kaupungin keskusta-alueelle joen tuntumaan. Kokemäen hallintojohtaja Essi Piirojärvi kertoo, että tapahtumajärjestäjän valinta etenee aikaisintaan loppuviikosta.

Kivenmaa uskoo, että myös rocktapahtumalle olisi riittänyt tukea samaan malliin kuin ennen ellei enemmänkin.

”Kokemäen kaupungista tai muista tapahtuman uskollisista tukijoista tämä ei ole kiinni. Väitän, että meillä olisi ollut enemmän resurssia käytössä tänä vuonna, jos olisi vaan tehty”, Kivenmaa sanoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut