Joululaulut ja iskelmät svengasivat

Ville Salonen (vasemmalla), Reetta Haavisto ja Sami Nieminen konsertoivat Porin raatihuoneella ja Lavian kirkossa 17. ja 18.12.

18.12.2022 17:30

Tulkoon joulu. Iskelmä meets the Classics. Sopraano Reetta Haavisto, tenori Ville Salonen ja Sami Nieminen, piano ja laulu 17.12. Porin raatihuoneella ja 18.12. Lavian kirkossa.

Satakunnan joulukonsertteihin tuli vaihtelua, kun Länsi-Porin koulun entiset oppilaat Reetta Haavisto, Ville Salonen ja Sami Nieminen laajensivat ohjelmistoa joululauluista iskelmän suuntaan.

Reetta Haaviston sopraano hehkui kirkkonummelalaisen oopperalaulajan ja säveltäjän Annukka Aholan Ave Mariassa ja Adolphe Adamin Oi, jouluyö -laulussa. Sami Nieminen pianon ääressä oli vahvana tukena esityksissä ja osoitti hallitsevansa myös klassisen pianonsoiton kuviot.

Lauri Tähkän säveltämä ja Timo Kiiskisen sanoittama Tämä maailma tarvitsee rakkautta (Suvi Teräsniska esittäjä) oli Reetta Haaviston valinta sanojen ajankohtaisuuden vuoksi. Toivo rauhasta ja paremmasta maailmasta sai koruttoman tulkinnan Sami Niemisen sulavan pianosatsin päällä.

Hiljaa leijaa maahan hiutaleet -laulussa Ville Salonen lauloi ilmeikkäästi ja rinnalla kuultiin jazzahtavaa pianon soittoa, joka huipentui Salosen pitkään, liioittelematta päättymättömään säveleen. Laulujen sävellajit olivat sellaiset, että aika vähän kuultiin Ville Salosen ylärekisterin tenoraalisia säveliä.

Jammailut jatkuivat Ville Salosen esittämissä Talven ihmemaa ja White Christmas -lauluissa. Valkean joulun toive toteutui, kun lunta alkoi sataa taivaan täydeltä. Ville Salonen maalaili lumiset maisemat kauniisti viipyillen.

Suosikkilaulu Lumiukko kuultiin Reetta Haaviston laulamana. Sopraanon ylärekisteri laajeni luontevasti avaruuden tuntemattomiin sfääreihin.

Sami Nieminen rullasi jämäkällä blues-kompilla Elvis-hitin Blue Christmas ja lauloi samalla esikuvan aidolla kurkkuäänellä. Ja virtuositeetti pääsi irti kiperissä välisoitoissa.

Pyry Pakkanen liittyi lapsiäänenä mukaan potpuriin: Petteri Punakuoro, No, onkos tullut kesä, Kulkuset, Nisse-polkka ja Joulupukki suukon sai soivat kosketinsoittimien basson ja Sami Niemisen säestämänä vauhdikkaasti. Pari kertaa vahvistin ulvahteli omia aikojaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut