Porin museot yhdistävät voimansa näyttelyyn: taiteilijat hakevat innoitusta Satakunnan Museon kokoelmista

Porin museoiden yhteishankkeessa taiteilijat luovat uusia taideteoksia, joiden ideoimisen lähtökohtana ovat Satakunnan Museon kokoelmat.

16.12.2022 13:52

Pori

Porin taidemuseon ja Satakunnan Museo luovat yhteisen näyttelyn, joka avautuu ensi vuonna. Neljä taiteilijaa toteuttaa näyttelyä varten teoksia, jotka ovat saaneet inspiraationsa Satakunnan Museon kokoelmista. Näyttelyllä juhlistetaan Satakunnan Museon 50-vuotista taivalta.

Näyttely käsittelee museon kokoelmien muodostumista sekä museoesineiden erilaisia merkityksiä. Samalla kävijät haastetaan pohtimaan omia kokemuksiaan museoesineistä. Porin taidemuseo on kutsunut mukaan taiteilijat: Antti Oikarisen, Vappu Rossin, Azar Saiyarin ja Perttu Saksan. Heiltä on tilattu näyttelyä varten uusia teoksia.

Antti Oikarinen valmistaa näyttelyyn sarjan pienoisveistoksia. Vappu Rossin kolmen suurikokoisen piirroksen teemana on elämänkaari ja yhtenä lähtökohtana Akseli Gallen-Kallelan Juséliuksen mausoleumin freskojen luonnokset. Azar Saiyar tekee näyttelyyn yksikanavaisen videoteoksen, ja Pertti Saksa kuvaa sarjan valokuvia, joiden lähtökohtana on museon mittava esihistoriallinen kokoelma.

Otos, jälki, henki -näyttely avautuu Satakunnan Museossa 28.4.2023

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut