Aliisa Syrjä, 23, kirjoittaa lauluja sydänverellä ja miettii, miten säilyttää elintärkeä herkkyys alalla, jossa arvostelu osuu suoraan omaan persoonaan

Aliisa Syrjä, 23, syntyi juuri ennen vuosituhannen vaihdetta ja vietti lapsuutensa Ylöjärven Takamaalla. Hänen sukupolvensa nuoruuteen iskivät ilmastokriisi, maailmanlaajuinen koronapandemia ja Ukrainan sota. Nyt Syrjä on alalla, jossa tärkeintä on säilyttää herkkyys.

Aliisa Syrjä muutti kolme vuotta sitten Helsinkiin musiikin takia. ”Tuntui siltä, että jos musiikkia haluaa tehdä isosti, se täytyy nykyään tehdä Helsingissä. Kaikki levy-yhtiöt ovat siellä.”

27.11.2022 21:00

Mitä tuntuu, kun kaikki on alussa? Kutkuttavalta, innostavalta, ihmeelliseltä, pikkuisen pelottavalta, ihanan jännittävältä, kuplivalta?

Tunne kuuluu nyt Aliisa Syrjälle, jonka ensimmäinen sinkku Tää tunne nousi lokakuun lopulla Spotify-listalle heti ilmestymisensä jälkeen. Syrjä on sanoittanut kappaleen itse ja säveltänyt sekä tuottanut sen yhdessä Elias Heikkisen kanssa. Levy-yhtiö kuvaa Syrjää laulaja-lauluntekijäksi, jonka sävellykset ja filosofiset tekstit vievät mukanaan jonnekin sinne, missä surun ja onnen rajat häilyvät.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut