Luvian talviteatterin Kirka-musikaali onnistuu yli odotusten osaavuudessaan ja viihdyttävyydessään

Luvian talviteatteria on jälleen tekemässä monikymmenpäinen ja osaava taiteilijaryhmä. Lopputulos on onnistunut kokonaisuus lauluineen, puvustuksineen, lavastuksineen ja vauhdikkaine tanssinumeroineen.

5.11. 17:41

Teatteri. Hetki lyö. Käsikirjoitus Marianne Tikkanen, ohjaus Tomi Aalto, kapellimestari Harri Wiro, laulujen sovitus ja harjoitus Reijo Westerholm, koreografia Reetta Apajasalo, lavastus Tuuli Seppälä, puvustuksen suunnittelu Eila Löytty, Tuuli Seppälä ja Asta Haavisto, valosuunnittelu Tommi Löytty, äänisuunnittelu Joonas Nordlund ja Santeri Rautiainen, keskeisissä rooleissa Jarkko Kujanpää, Heikki Pukkila, Tiina Karlsson, Matti Tarkkanen, Jenna Pukkila, Veikko Pukkila, Johanna Hakala ja Rasmus Koskinen, orkesterissa Panu Varjus, Pentti Perämäki, Pertti Hannus, Harri Wiro, Noora Rantanen ja Riina Rantanen sekä lisäksi tanssiryhmä ja kuoro. Luvian Tasalan talviteatterin ensi-ilta 4.11.

Tasalan talviteatteri on suorastaan pieni ihme. Se on tuottanut yli 20 vuoden ajan uskomattoman määrän maailman luokan musikaaleja Evitasta West Side Storyyn.

Talviteatterissa on 194 paikkainen nouseva katsomo, mutta itse vanha näyttämö ei ole suuren suuri. Laajennuksen jälkeen lavalle saattaa kuitenkin mahtua yhtä aikaa yli kaksikymmentä esiintyjää sekä orkesteri.

Kirka-aiheisia musikaaleja pyörii maassamme kolme eri versiota. Niistä ohjaaja Tomi Aalto on valinnut Tasalaan Marianne Tikkasen käsikirjoituksen.

Ja totta on, että Tikkasen versio ei ole pelkkä musiikkikavalkadi vaan viisaasti kirjoitettu kokonaisuus Babitzinin ortodoksi-perheen vaiheista 1950-luvulta aina Kirkan kuolemaan asti. Nopeasti etenevien kohtausten sisään on upotettu yli 20 musiikkinumeroa. Lisäksi esitys vilisee aikalaistähtiä Katri-Helenasta (Elina Rautanen) ja Dannystä (Markus Helminen) Remu Aaltoseen (Jesse Vuosjoki).

Konkariohjaaja Tomi Aalto on luonut eteemme onnistuneen musiikkinäytelmän. Esityksen kokonaiskesto on lähes kolme tuntia, mutta tarina etenee niin vaivattomasti ja viihdyttävästi, ettei katsojan ote herpaannu missään vaiheessa.

Päähenkilöä esittävä Jarkko Kujanpää ei olemukseltaan muistuta Kirkaa laisinkaan. Se ei kuitenkaan tahtia haittaa, sillä hän laulaa vakuuttavan komeasti ja usein fraseeraa kirkamaisin sävyin.

Yleisön selviä suosikkeja ensi-illassa olivat myös Tiina Karlssonin (Muska) ja Heikki Pukkilan (Sammy Babitzin) esitykset.

Yksi illan kohokohdista on Veikko Pukkilan (Kassu Halonen) tulkinta hitistä Surun pyyhit silmistäni. Pukkila tekee myös mainion roolin pappi Isä Andreina. Jo esityksen alkumetreillä valloittaa nuorta Kiriliä (Kirka) esittävä Rasmus Koskinen, joka hanurinsa kanssa saa aikaan vauhdikkaan ilotulituksen esittäessään suosittua lastenlaulua.

Kaikkien laulujen onnistuneista sovituksista ja harjoituksista vastaa Reijo Westerholm. Ylellisyyttä on myös kuusi henkinen Harri Wiron luotsaama orkesteri, joka ammattitaidollaan yltää vaikka mihin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut