Katso tästä vinkit keikoille ja tapahtumiin: Jethro Tull -kitaristi saapuu Poriin

Marraskuussa pikkujoulut täyttävät Satakunnan urheiluareenat, ja teatterit tarjoavat Stephen King -kauhua ja murhafarssin.

Nastja Säde Rönkön moniosainen videoinstallaatio ”Selviytymisopas maailmanlopun lapselle” on nähtävillä Raumalla koko marraskuun.

1.11. 19:00

Verdin Requiem

Pori Sinfonietta, Helsingin filharmoninen kuoro ja Mieskuoro Manifestum esittävät Jonas Rannilan johdolla Giuseppe Verdin Requiemin. Kuolinmessu oopperamaisine sävelkulkuineen on ajoitettu pyhäinpäivän viikolle, jolloin monella on tapana muistaa edesmenneitä läheisiään. Produktiossa laulaa 95 laulajaa. Solisteita ovat Reetta Haavisto, Jeni Packalen, Heikki Halinen ja Niklas Spångberg.

2.11. klo 19 Promenadisali, Pori

Kirka-musikaali

Tasalan talviteatteri esittää Kirkan elämään pohjautuvaa musiikkinäytelmää Hetki lyö. Marianne Tikkasen käsikirjoittaman näytelmän ohjaa Tomi Aalto. Tarina seuraa Kirkan uraa laulajana menestyksestä verovelkahuoliin ja ensirakkaudesta toiseen avioliittoon. Näytelmässä kuullaan yli kaksikymmentä Babitzinien esittämää kappaletta, ja tarinassa vilahtavat roolihahmoina mm. Katri-Helena ja Remu.

4.11. klo 18.00 ensi-ilta Luvian Tasalassa (Tasalantie 6, Eurajoki)

Thomas Byström -kiertue

Suomalaisen varhaisen taidemusiikin säveltäjän Thomas Byströmin syntymästä on 250 vuotta. Satakunnan Soitannollinen Seura ry järjestää juhlavuoden kunniaksi kiertueen, jossa soitetaan Byströmin Sonaatit op. 1 sekä muuta suomalaista musiikkia. Kiertueella esiintyvät kolme piano-viuluduoa, joiden soittajat ovat opettajia Satakunnan musiikkioppilaitoksissa. Duot ovat Piia Hautala ja Hanna Raiskio, Laura Piirto ja Salla Vanhanen sekä Anneli Vaahtoranta ja Iris Saviauk.

5.11. klo 16 Aspin talo, Kankaanpää. Muut konsertit: 6.11. klo 18 Birgitta-sali Huittinen, 19.11. klo 18 Teljän kirkko, Pori sekä 20.11. klo 18 Poselli, Rauma.

Selviytymisopas ja Kelluva saari

Lönnströmin taidemuseo järjestää Porista elämyksellinen erikoisopastuksen ja kuljetuksen tutustumaan nykytaideprojekteihinsa 5.11. ja 19.11. Kohteina ovat Nastja Säde Rönkön moniosainen videoinstallaatio Selviytymisopas maailmanlopun lapselle sekä Raimo Saarisen Kelluva saari. Paikan kuljetukseen ja opastukseen voi varata Lönnströmin taidemuseosta.

5.11. ja 19.11. lähtö klo 13 Porin linja-autoasemalta. ”Selviytymisopas maailmanlopun lapselle” on esillä 4.12. asti osoitteessa Kaivopuistontie 33, Rauma.

Lue lisää: Selviytymisoppaasta maailmanloppuun tuli äkkiä pelottavan ajankohtainen

Uutta musiikkia tekevä Penniless esiintyy synnyinkunnassaan Nakkilassa.

Penniless Villilässä

Villilä juhlii Halloweenia kahden bändin voimin. Illassa esiintyvät Penniless ja Tumppi Varonen & Problems. Pennilessin perustamisesta Nakkilassa tulee ensi vuonna kuluneeksi jo 35 vuotta. Uusin Actor-single ilmestyi viime keväänä ja seuraava biisi julkaistaan 11.11.

5.11. klo 21.30 Villilän Studiot (Villiläntie 1)

Neljä Ruusua on kulkenut vuosikymmenestä toiseen samalla samalla kokoonpanolla. Bassoa soittaa Jari Laakkonen (vas.), laulaja on Ilkka Alanko, rummuissa Kari Kämäräinen ja kitarassa Petteri Koistinen. Bändi kuvattiin elokuussa Viikinsaaressa Tampereella.

Neljä Ruusua

Bändi juhlii 40-vuotissynttäreitään kiertueella, jossa on edelleen mukana koko yhtyeen alkuperäinen kokoonpano. 16 studioalbumia julkaissut yhtye tunnetaan muun muassa hiteistä Juppihippipunkkari, Poplaulajan vapaapäivä, Hunningolla ja Mustia ruusuja.

5.11. klo 21 Kulttuuritehdas Kehräämö, Pori

Milana Misic eläytyy Laila Kinnusen rooliin.

Lailan tytär esittää äitiään

Laila Kinnusen tytär, laulaja Milana Misic, eläytyy musiikkinäytelmässä esittämään äitiään. Lailan tähtihetket kertoo Laila Kinnusen elämästä, rakkaudesta, menestyksestä ja menetyksistä. Esityksessä kuullaan laulajan tunnetuimpia klassikoita ja se on kunnianosoitus Laila Kinnusen elämäntyölle. Rooleissa nähdään Misicin lisäksi tangokuningas Teijo Lindström, tangoprinssi Kalle Jussila sekä näytelmän käsikirjoittanut Katja Karisukki.

6.11. klo 15 Promenadikeskus, Pori

Piinaavaa kauhua

Stephen Kingin kauhuklassikossa menestyskirjailija herää auto-onnettomuuden jälkeen entisen sairaanhoitajan vieraana tämän kotoa. Tässä syrjäisessä talossa kirjailija joutuu kirjoittamaan seuraavaa tarinaansa mitä kummallisimmissa ja pelottavimmissa olosuhteissa. Pääosissa nähdään Porin teatterin näyttelijät Mirva Tolppanen ja Vesa Haltsonen.

10.11. klo 19 ensi-ilta Porin Teatteri

Heli Laaksosta näyttämöllä

Heli Laaksosen pienoisromaani Ajopuujalka on sovitettu näytelmäksi, jota esittää Rauman iltanäyttelijät. Tarina kertoo rahtareista ja rakkaudesta. Kolme rekkakuskia odottaa autoissaan jonon liikkumista. Hilpeään tarinaan liittyvät jollain tavoin porilainen tosikko ja lapualainen adonis.

11.11. klo 19 ensi-ilta Kellariteatteri, Pursikatu 4, Rauma

Pikkujoulushow

Euran Urheilutalon Suuressa Pikkujoulushowssa esiintyvät Popeda, Anssi Kela bändeineen, ysärin suursuosikki Movetron ja Villieläin-megahitistään tunnettu Ramses II.

11.11. klo 19 Euran urheilutalo

Relax Trio juhlii Raumalla neljännen albuminsa julkaisua.

Relax Trio

Raumalainen rock ’n’ roll -trio tunnetaan energisistä esiintymisistä. Kotimaan klubien lisäksi kolmikko on kiertänyt Eurooppaa alan tapahtumissa ja festivaaleilla sekä tehnyt myös Yhdysvaltojen kiertueen. Bändi juhlistaa Raumalla uusinta, neljättä albumiaan Payback Time, joka ilmestyy 4.11.

11.11. klo 22 Kulttuurikuppila Brummi, Karjalankatu 15, Rauma

Kirjailijavierailu Porissa

Helsinkiläinen Elina Annola (s. 1985) julkaisi esikoisensa Kunnes kukkivat puut huhtikuussa ja toisen romaaninsa Kaikki lokakuun taivaat tänä syksynä. Uusin romaani kertoo alakoulun opettajasta, joka on valmis tekemään kaikkensa oppilaiden eteen, vaikka väkisin.

12.11. klo 13 Porin pääkirjasto

Peter-Sebastian Lehtonen esiintyy Porin Teatterin päänäyttämöllä ensi-iltansa saavassa komediassa Ulkomaalainen.

Komedia takapajulasta

Lämminhenkinen komedia Ulkomaalainen kuvaa vieraan saapumista Yhdysvaltojen Georgiassa sijaitsevaan syrjäiseen majataloon, jossa moni vieraista ei ole sitä, miltä vaikuttaa. Jännitysnäytelmän piirteitäkin saava tarina kertoo ennakkoluuloista ja voimien yhdistämisestä.

12.11. klo 18 ensi-ilta Porin Teatteri

Kankaanpään tori

Vuonna 2021 Arttu Wiskari esitti Vain elämää -ohjelmassa Abreun laulusta Music Everywhere tehdyn uuden käännöksen nimeltä Kankaanpään tori. Kankaanpäässä innostuttiin biisistä, ja Wiskari ideoi sittemmin kaupunkiin samannimisen tapahtuman. Ensimmäisessä Kankaanpään tori -konsertissa esiintyvät Wiskarin lisäksi Erika Vikman sekä Mira Luoti.

12.11. klo 19 Move Areena (Kuninkaanlähteenkatu 7, Kankaanpää)

Pori Film Festival

Pori Film Festival järjestetään kahdeksatta kertaa, ja pääasiallisena tapahtumapaikkana on kauppakeskus Iso Karhu. Festivaalin ohjelmassa on muun muassa Juri Nummelinin esittelemiä klassikkonäytöksiä, kuten Andrei Tarkovskin Peili ja Alain Resnais’n Yö ja usva, Heta Halosen ja Mikko Elon kokeellinen Virtaa-esitys sekä muusikko-näyttelijä Elsi Sloanin keikka.

25.–27.11.2022 Pori

Merimuseo hämärän jälkeen

Tapahtuma oudoista sattumuksista ja merenkulkijoiden hätkähdyttävistä tarinoista. Näyttämönä kertomuksille toimii 122-vuotias museotalo marraskuisen pimeänä iltana. Viimeisen tunnin ajaksi valot sammutetaan, joten mukaan kannattaa ottaa taskulamppu. Ohjelmassa mm. Pahempaakin tapahtuu merellä -opastus, Aaveiden Rauma -teoksen lukua ja kauhurunojen työpaja. Suositusikäraja 12 vuotta.

16.11. alkaen klo 18 Rauman merimuseo (Kalliokatu 34, Rauma)

Tanssia uudessa tilassa

Pori Dance Company toteuttaa vanhan Anttilan tilaan tanssiteoksen Shade Avoidance, jossa on mukana tanssijoiden lisäksi harvinaisempia osallistujia: kasveja. Vespa Laineen koreografiassa kasvien ja tanssijoiden yhteinen liike ojentuu kohti valoa. Kasvit tunnistavat painovoiman ja pystyvät esimerkiksi aistimaan toisista kasveista heijastuvan valon laadun sekä niiden tuottamia yhdisteitä.

17.11. klo 19 ensi-ilta Vanha Anttila (Yrjönkatu 13, Pori)

Heli Laaksonen kertoo Suuressa raumalaisessa kirjaillassa uutuuskirjastaan Luonnos.

Raumalainen kirjailta

Kulttuurikuppila Brummissa vietetään historian ensimmäistä uuden Tapio Koivukari -seuran kirjailtaa. Läsnä ovat kirjailijat Tapio Koivukari ja Heli Laaksonen sekä valokuvaaja Raimo Sundelin. He kertovat uusista teoksistaan Sataman laulu, Luonnos ja Meren muisti. Yleisökysymyksille ja keskustelulle on luvattu aikaa.

18.11. klo 19 Kulttuurikuppila Brummi, Rauma.

Murhafarssi

Teatteri Ulpussa saa ensi-iltansa Reetta Vehkalahden ohjaama murhafarssi Kupponen kuumaa. C.B. Gilfordin kirjoittamassa näytelmässä joukko iäkkäitä naisia päättää houkutella komean rikosetsivän kylään varsin kyseenalaisin keinoin.

25.11. klo 19 ensi-ilta Teatteri Ulpun näyttämöllä (Koulukuja 2, Ulvila)

Isojoulu Porissa

West Areena viettää suuria pikkujouluja, joita tahdittavat Arttu Wiskari, Maija Vilkkumaa ja Vesterinen yhtyeineen. Maija Vikkumaa nähdään marraskuussa myös Raumalla Happoradion kanssa Kivikylän Areenalla 4.11.

25.11. alkaen klo 18.30 West Areena, Pori.

Poplaulaja Abreu on yksi Rauman Superpikkujoulujen esiintyjistä.

Superpikkujoulut Raumalla

Samaisena perjantaina, kun West Areena juhlii pikkujouluja Porissa, Raumalla järjestetään Kivikylän Areenalla Superpikkujoulut. Niissä esiintyvät Portion Boys, Abreu ja Anssi Kela.

25.11. esiintyjät klo 20 alkaen, Kivikylän Areena, Rauma.

Raskasta joulua

Perinteinen hevikansan joulukarkelo tuo tänä vuonna Poriin muun muassa Nightwishistä tutun Marko Hietalan, raumalaissyntyisen Noora Louhimon (Battle Beast) sekä Elämäni biisi -ohjelmastakin tutun JP Leppäluodon.

26.11. klo 20 Karhuhalli, Pori

Kitaristi Mikko Lankinen ja J. Karjalainen. Uudella Soulavaris-levyllä kuullaan monta eri kokoonpanoa, mutta konserttisalikiertueella on mukana viimeisimmillä levyillä kuultu yhtye: Lankisen lisäksi Tom Nyman bassossa, Janne Haavisto rummuissa ja Pekka Gröhn koskettimissa.

J. Karjalainen

Uusi Soulavaris-albumi poiki konserttisalikiertueen, joka ulottuu myös Poriin. Listoillekin noussut levy edustaa sitä tutuinta bluesista ja rockista ammentavaa, helposti lähestyttävää J. Karjalaista lauluntekijänä ja tarinankertojana.

27.11. klo 19 Promenadikeskus, Pori

Martin Barre

Jethro Tullin kitaristi Martin Barre vierailee ensi kertaa yhtyeineen Porissa, Validi Karkia -klubilla. Yhtyeen kiertue juhlistaa 50 vuotta täyttänyttä Aqualung-klassikkoalbumia. Levykokonaisuus kuullaan keikalla alusta loppuun sekä lisäksi valikoituja muita Jethro Tull -biisejä.

30.11. klo 19 Porin Mies-Laulun talo (Vapaudenkatu 10)

Artikkelia on muokattu 2.11. klo 9.50. Marraskuun menotärppeihin on lisätty Raskasta joulua -konsertti.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut