Lopetusuhan alla ollut Teatteri Monikasvot jatkaa toimintaansa

Koronavuosien jälkeen aikuisten teatteriharrastukselle on valtava tilaus.

Teatteri Monikasvot esitti vuonna 2021 Kaarlo Kankaanpään ohjaamaa näytelmää ”Siinä näkijä missä tekijä”.

18.10. 15:00

Pori

Porilainen pitkän linjan harrastajateatteri Teatteri Monikasvot kertoi syyskuussa toimintansa olevan uhattuna. Teatterin toiminta oli vähällä lakata teatteriyhdistyksen vastuunkantajien puuttuessa.

Teatteriyhdistystä parikymmentä vuotta vetänyt kolmikko halusi luopua tehtävästä, eikä monista yrityksistä huolimatta heille tahtonut löytyä seuraajia. Nyt teatteriyhdistyksen puheenjohtajaksi on lupautunut ja valittu teatterissa viime vuosina ohjaajana toiminut Kaarlo Kankaanpää. Hän ohjasi teatteriin viime vuonna Hannu Salaman tekstiin pohjautuvan näytelmän Siinä näkijä missä tekijä.

”Olisi sääli, jos näin pitkään toiminnassa ollut teatteri ja teatterikurssi loppuisi. Sen piirissä on ollut tosi päteviä, kokeneita, hyviä harrastajia. Lisäksi matalan kynnyksen teatteritoimintaa ei Porin alueella hirveästi ole”, Kankaanpää kommentoi.

Hän lisää, että erityisesti koronavuosien jälkeen aikuisten harrastajateatterille on valtava tilaus.

”Aina puhutaan, että pitää tehdä lapsille ja nuorille paljon kaikkea. Niin pitääkin, mutta myös aikuiset kaipaavat näyttelemistä yhtä paljon.”

Näillä näkymin Kankaanpää jatkaa myös Monikasvojen ohjaajana. Loppuvuoden aikana teatterin uusi hallitus järjestäytyy ja suunnittelee Monikasvojen tulevaa toimintaa. Tarkoitus on, että Monikasvot jatkaa entiseen tapaan: toimii osana Porin Seudun Kansalaisopiston kurssitoimintaa mutta järjestää myös itsenäisesti esityksiä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut