Kokemäellä nähdään saksalaista komediaa deittailun perusteista

Flirttikurssi 55+. Lutz Hübnerin näytelmän suomennos Liisa Ryömä, sovitus, ohjaus ja lavastus Anna Haukka, äänet ja valot Tomi Kuusisto ja Harry Viita, rooleissa Sirpa Lahti, Kari Kärkiluoma, Risto Huhtala, Milla Tervakangas, Saila Kurri, Erkki Hartikainen, Marita Frederiksen, J-P Kiuru ja Mika Latvanen. Kulttuuriyhdistys Kaiun ensi-ilta Kokemäellä 14.10.

Kansanopiston uudella flirttikursilla mikään ei suju niin kuin pitäisi. Tässä autonasentaja Heinz (Erkki Hartikainen) ja leskeksi jäänyt Gila (Marita Frederiksen) harjoittelevat pikadeittailua.

16.10. 17:18

Kulttuuriyhdistys Kaiulla on takanaan jo useampia tekstillisesti vahvoja näytelmiä. Nyt on komedian vuoro. Kyse on saksalaisen Lutz Hübnerin vuonna 2007 kirjoittamasta näytelmästä Blütenträume (Kukkivat unelmat).

Suomessa esitys on saanut vetävämmän nimen. Teksti tarjoaa tasavahvat ja näyttävät roolit kahdeksalle.

Itse perustarina kertoo seitsemästä kansanopiston flirttikurssilaisesta, joiden taidot ovat ruostuneita. Kansanopiston kurssi lupaa johdattaa hurmaustaitojen äärelle. Kurssilaisilla on omat vaikeutensa: leskeys, suhteen päättyminen tai kömpelyys solmia lähempiä suhteita.

Näytelmässä piikitellään samalla epäpäteville kursseille. Tämänkin Fllrttikurssin vetäjä osoittautuu aihealueen täydelliseksi puoskariksi. Asetelmasta saadaan syntymään hauskoja hetkiä, mutta myös kipeitä ja arkoja asioita.

Kaiku on saanut uusia kasvoja toimintaansa. Ensemble osoittautuu melkoisen monipuoliseksi ilmaisussaan. Tosin ensi-illassa alku lähtee varovasti ja kangerrellen etenemään. Kestää tovin kunnes oikea rytmi saavutetaan.

Väliajan jälkeen vauhti kiihtyy ja esitys muuttuu entistä värikylläisemmäksi. Huijauskurssilta eronnut ryhmä järjestää päättäjäisjuhlat Octoberfest-juomineen ja nostalgisine rock-tansseineen. Ja kuinkas muuten, illan edetessä kurssilaiset alkavat avautua henkilökohtaisista painolasteistaan ja salaisuuksistaan.

Komedian ensipuoliskolla tahtipuikkoa heiluttelee kurssinvetäjää näyttelevä J-P Kiuru. Hän on dominoivassa roolissaan määrätietoinen ja sujuvasanainen. Myös äkilliset purkaukset ovat luontevia.

Myös muidenkin esiintyjien pienet monologit ja hahmoihinsa eläytyminen ovat uskottavan toimivia. Mieleen jäivät erityisesti autonasentaja Heinzia esittävä Erkki Hartikainen ja puuseppä Ulfia esittävä Kari Kärkiluoma, joka kertoi henkilökohtaista tarinaa hatun tarpeellisuudesta.

Näytelmään lisätty Amorin (Mika Latvanen) hauska hahmo jousineen oli varmaan ideana mainio, mutta tällaisenaan se on kokonaisuuden kannalta liimatun oloinen.

Oikaisu: Arviossa oli virheellisesti merkitty hattutarina Erkki Hartikaisen nimiin, mutta sen esitti näytelmässä Kari Kärkiluoma. Arviota on korjattu 17.10. klo 14.50.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut