Suomalainen Sisu-elokuva putsasi palkinto­pöydän arvostetulla festivaalilla

Jalmari Helanderin Sisu keräsi espanjalaisen Sitges-festivaalin parhaan elokuvan, kuvauksen, musiikin ja miesnäyttelijän palkinnot.

Sisu-elokuva sijoittuu Lapin sotaan vuoteen 1944.

15.10. 21:10

Jalmari Helanderin ohjaama ja käsikirjoittama toimintafilmi Sisu palkittiin parhaana elokuvana Sitges-festivaalilla Espanjassa lauantaina.

Pääpalkinnon lisäksi Sisu sai kolme muutakin pystiä: Kjell Lagerroos palkittiin parhaasta kuvauksesta ja Juri Seppä sekä Tuomas Wäinölä parhaasta musiikista. Sisun pääosaa esittävä Jorma Tommila palkittiin festivaalin parhaana miesnäyttelijänä

Sitgesin elokuvafestivaali on yksi maailman suurimmista ja arvostetummista kauhu- ja fantasiaelokuviin keskittyvistä tapahtumista. Festivaali on järjestetty Sitgesin kaupungissa Espanjan Kataloniassa vuodesta 1968 lähtien.

Sitgesin pääpalkinto ei ollut Helanderille ensimmäinen. Hän sai sen aiemmin vuonna 2010 ensimmäisellä pitkällä elokuvallaan Rare Exportsilla vuonna 2010. Rare Exports palkittiin myös parhaasta ohjauksesta ja kuvauksesta.

Jorma Tommila esittää Sisussa natseja vastaan taistelevaa suomalaissoturia.

Sisu on Lapin sotaan vuoteen 1944 sijoittuva toimintaelokuva. Jorma Tommila esittää siinä vähäpuheista suomalaisjermua Aatami Korpea, joka taistelee natseja vastaan Lapin maisemissa.

Elokuva on Jalmari Helanderin ensimmäinen pitkä ohjaustyö sitten vuoden 2014 Big Gamen. Sisu sai maailmanensi-iltansa syyskuussa Toronton elokuvafestivaalilla.

Hurjavauhtiseksi ja veriseksi kuvailtu Sisu sai jo tuolloin kehuja kansainvälisten elokuvamedioiden kriitikoilta.

”Jalmari Helander on tullut ryminällä takaisin”, kirjoitti esimerkiksi brittiläisen Screen Dailyn arvostelija.

Suomen teatteriensi-iltansa Sisu saa alkuvuonna 2023.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut