Apu: Paula Koivuniemi lopettaa lähes 60 vuotta kestäneen uransa

Paula Koivuniemi kertoo Avulle, että korona-aika toi hänen elämäänsä uudenlaisen rytmin ja opetti luopumaan raskaaksi käyneestä keikkailusta.

Paula Koivuniemi Elämästä-albuminsa julkistus- ja mediatilaisuudessa Helsingissä toukokuussa 2018.

12.10. 10:34

Iskelmälaulaja Paula Koivuniemi, 75, aikoo lopettaa lähes kuusi vuosikymmentä kestäneen menestyksekkään laulajan uransa. Asiasta kertoo Apu-lehti.

Koivuniemi kertoo artikkelissa, että korona-aika opetti hänet luopumaan työstään, kun ahkeran, läpi elämän jatkuneen keikkailun tilalle tuli uudenlainen elämänrytmi.

Hän kertoo artikkelissa, ettei kaipaa enää keikoille, sillä keikkapaikoille matkustaminen alkoi olla raskasta.

Koivuniemen vähentyneestä keikkailusta ja pitkästä keikkatauosta on uutisoitu jo aiemmin, ja esimerkiksi viime toukokuussa Koivuniemi kertoi itse Tanssiin.fi-sivuston haastattelussa jättävänsä keikkalavat ainakin kevään ja kesän ajaksi.

Radio Pookin haastattelussa toukokuun alussa hän kertoi voivansa hyvin.

”Olen hyvässä kunnossa. Liikun koiran kanssa joka päivä, askeleita tulee tuhansia. Ihmiset yrittää aina pysäyttää, mutta minä en pysähdy, vaan menen lujaa eteenpäin.”

Koivuniemen keikkamäärä pitkän uran ajalta on hurja. 2000-luvun alussa keikkoja oli jo yli 6 000, ja myöhemmin niitä on tullut vielä rutkasti lisää.

Avussa hän kertoo, että esiintyi ennen korona-aikaa paljon hoivakodeissa ja vanhusten hoitolaitoksista yhdessä hanuristi Anna-Liisa Väkeväisen kanssa.

Tätä nykyä Koivuniemen elämä sujuu artikkelin mukaan aiempaan verrattuna hyvin toisenlaisissa merkeissä. Nyt elämä on säännöllistä, ja siihen sisältyy runsaasti ulkoilua ja luonnossa liikkumista sekä ystävien ja sukulaisten tapaamista.

”Olen onnellinen siitä, että olen saanut tehdä tätä uraa laulajana näin pitkään. Olen tavannut upeita ihmisiä ja suuria taiteilijoita. Levyilläni on ollut aina oikea iso orkesteri. Kukapa olisi uskonut, että tällainen maalaistyttö esiintyisi Suomen kansallisoopperan orkesterin kanssa ja Mikko Franck lentäisi kapellimestariksi Pariisista. Olen saanut musiikilta paljon ja voin jo hyvillä mielin antaa tilaa nuoremmille”, Koivuniemi sanoo.

Paula Koivuniemen ura alkoi jo hyvin nuorena, kun hän keikkaili isänsä yhtyeen solistina Pohjanmaalla. Iskelmätähden ura alkoi vuonna 1966 Toivo Kärjen suojissa ensilevytyksellä Perhonen.

1970-luvulla Koivuniemi muutti Helsinkiin ja tutustui nuoremman polven iskelmätekijöihin, Jori Sivoseen ja Timo Lindströmiin. Ohjelmisto modernisoitui ja seurasi singlejä kuten Kapteeni Aika.

1980-luvulla Koivuniemi aloitti menestyksekkään yhteistyön Esa Niemisen kanssa, jolloin ura nousi aivan uudelle tasolle esimerkiksi hittien Tummat silmät, ruskea tukka, Aikuinen nainen ja Sata kesää, tuhat yötä myötä. Menestyslevyt seurasivat toisiaan: vuosikymmenen aikana Koivuniemi sai yhdeksän kultalevyä ja yhden timanttilevyn.

Keikkarintamalla kiireisen mutta hittien osalta hiljaisemman aikakauden jälkeen Koivuniemi teki vuosituhannen vaihteessa jälleen kerran paluun suomalaisen musiikkielämän kärkijoukkoihin. Tämä tapahtui varsinkin Niemisen sävellyksen Kun kuuntelen Tomppaa sekä Leidit lavalla -projektin myötävaikutuksella.

Tyylinmuutos rokahtavampaan suuntaan 2000-luvun alussa toi hänelle uutta, nuorempaa yleisöä. Tuottaja ja säveltäjä Mika Toivasen kanssa hän teki kaikkiaan seitsemän levyä.

Näillä näkymin uransa viimeisen levyn Koivuniemi julkaisi vuonna 2018. Elämästä-levyllä oli mukana oman Koivuniemen elämän suosikkikappaleita ja tunteikkaita sävelaarteita esimerkiksi Michel Legrandilta, Charles Aznavourilta ja Nino Rotalta sekä Pave Maijasen Elämän nälkä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut