Porilaisen rokkiskenen metallisen raikas tapaus

LILLI: Kintsugi

11.10. 17:27

★★★★★

Ei nimi bändiä pahenna, ellei bändi nimeä. Vastoin kuin nimestä voisi olettaa, Lilli ei ole nuori r’n’b-poppari pääkaupunkiseudulta vaan vuonna 2019 perustettu raskasta modernia rockia soittava porilaisyhtye.

Sitten viime vuoden debyyttialbumin Lily Black (laulu ja kitara), Teemu Harjunen (kitara), Sami Halinen (basso) ja Petteri Rosenbom (rummut) ovat siirtyneet metallisempaan suuntaan.

Vierailevat kosketinsoittajat Akseli Kaasalainen, Marko Karttunen, Mikko Kujanpää ja Antti Simonen tuovat kappaleisiin paitsi melodiaa myös paikoin melodramaattista kasarihevyfiilistä.

Lilli on porilaisyhtyeeksi raikas tapaus. Ensinnäkin se ei yritä rikkoa hyvän rokkibiisin kaavaa tekemällä kaikkea vaikeaksi. Tehokkaan iskevässä soitossa ja kertosäkeissä viesti välittyy, oli sitten kyse elämän demoneista tai kultareunuksisista kohtaloista.

Hyvin tuotetussa levyssä soivat myös hyvä itsetunto ja terve kunnianhimo, mitkä ovat yllättäviä piirteitä turhankin vaatimattomassa ja nukkavierussa porilaisessa rokkiskenessä.

Toki Lilli tuo mieleen parikin yhtyettä - jo pelkästään siksi, että naissolistit on raskaassa rockissa yhä varsin harvinaisia. Yhtye osaa kuitenkin ottaa vaikutteensa laajalta skaalalta. Lily Blackilla on myös sellaista pystypäistä karismaa, jota suorastaan vaaditaan laulajalta, kun soundit ovat suuren maailman tapaan isot.

Olen kuullut Lillin kerran livenä, syksyn 2021 korttelifestivaaleilla.

Siitä keikasta on yhä muistossa levyn vihaisimpiin kappaleisiin kuuluvan Manflaken uhmakas ”Shut the fuck” -kertosäe.

Hyvän biisin merkki, jos korvamato elää näin pitkään.

Meara Klubi: Lilli, May Fielding sekä Sepänkadun Köyhät & Nöyryytetyt Porin Kulttuurikulmassa lauantaina.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut