1960-luvun suosikkilaulaja Ann-Christine on kuollut

Ann-Christine Nyström-Silén oli kuollessaan 78-vuotias. Hänen hittejään 1960-luvulla olivat muun muassa Lalaika, Ciribim-ciribom sekä Playboy.

Ann-Christine esiintyi Dannyn 70-vuotisjuhlakonsertissa Musiikkitalossa vuonna 2012.

9.10. 15:24

Suomalainen iskelmä- ja poplaulaja Ann-Christine Nyström-Silén on kuollut. Hänet tunnettiin taiteilijanimellä Ann-Christine.

Nyström-Silén oli syntynyt vuonna 1944 Helsingissä, ja hän kuoli keskiviikkona 5. lokakuuta Danderydin sairaalassa Tukholmassa pitkäaikaisen sairauden aiheuttaman sydämen toiminnan heikentymisen seurauksena, kertoo hänen miehensä Arne Silén Helsingin Sanomille. Hän oli kuollessaan 78-vuotias.

Ann-Christinen hittejä oli muun muassa Lalaika. Kuva on vuodelta 1969.

Nyström-Silénistä tuli laulaja vuonna 1961 hänen menestyttyään Kulttuuritalolla Nuorten tanssihetki -laulukilpailussa laululla Bei mir bist du schön.

Palkinnoksi Nyström-Silén sai levytyssopimuksen. Hän levytti seuraavana vuonna venäläiseen kansansävelmään pohjautuneen Lalaikan, josta tuli iso hitti. Levytyksiä syntyi nopeasti lisää. Ann-Christine teki myös yhteislevytyksiä Johnnyn ja The Renegadesin kanssa. Lisäksi hän vieraili muun muassa Dannyn Islandersien solistina.

Ann-Christine -show Kaisaniemessä 18.2.1969.

Vuonna 1966 Ann-Christine edusti Suomea Eurovision laulukilpailussa 1966 Luxemburgissa Ossi Runnen kappaleella Playboy ja sijoittui kymmenenneksi. Kappaleesta tuli Suomessa suosittu.

Helsingin Sanominen haastattelussa vuonna 2014 Nyström-Silén sanoo iloinneensa siitä, että sai esittää Euroviisuissa juuri tuon kappaleen.

”Se passasi mulle niin nappiin”, sanoi Nyström-Silén. ”Olin oma itseni, täysin poptyttö.”

Kevyen musiikin historioitsijan ja toimittajan Mikko Mattlarin mukaan Ann-Christine oli 1960-luvun nuorisopop-laulaja, naispuolinen vastine Dannylle ja Johnnylle.

"Perinteinen suomalainen iskelmä ei ollut hänen juttunsa", Mattlar sanoo samassa jutussa.

Suosikkilaulajan yksityiselämää seurattiin julkisuudessa tarkasti. Kuvassa Ann-Christine vuonna 1968 tuolloisen poikaystävänsä, nyrkkeilijä Harri Piitulaisen kanssa.

Nyström-Silén muutti Ruotsiin 1970-luvun puolivälissä. Samalla hän jätti taakseen showbisneksen ja työskenteli parikymmentä vuotta pankissa.

Suomessa hänet nähtiin viimeksi Dannyn 70-vuotisjuhlakonsertissa Musiikkitalossa marraskuussa 2012. Samoihin aikoihin hän kävi Suomessa levyttämässä Katja Lukin kanssa. He esittivät yhdessä kappaleen Meren rantaan, jonka Ann-Christine oli levyttänyt jo vuonna 1965.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut