Katso tästä vinkit teatteriin ja keikoille Satakunnassa

Syyskuussa on muun muassa Porin päivä, Korttelifestarit ja musiikkia psychobillystä operettiin ja ukrainalaistunnelmiin.

Rauman teatterin syksy alkaa Murhaloukku-jännitysnäytelmällä. Rooleissa ovat Rauman teatterin omat näyttelijät, muun muassa kuvan Mona Lehtola, Timo Julkunen ja Juha Kulmala.

6.9. 12:49

Porin Juhlaviikot

Taiteilijaseura NYTE ry järjestää underground-henkisen ja poikkitaiteellisen festivaalin. Se sisältää muun muassa performanssia, musiikkia sekä video-, ääni ja esitystaidetta. Tämän vuoden teemana on koti niin tilana kuin mielentilana, turvasatamana tai vankilana. Päätapahtumat ovat Galleria 3H+K:ssa sekä Citykäytävässä (Yrjönkatu 4). Tapahtumiin on vapaa pääsy. Lisätietoja www.nyte.fi

3.–18.9. Galleria 3H+K (Yrjönkatu 4, Pori). Näyttelyt avoinna ke–pe ja la klo 12–18, su 12–16 sekä pidennetysti tapahtumien aikana.

Gloria (Heidi Viljanen) kuuntelee tyynesti kun Hope (Anna Rosaliina Kauno) ärhentelee Maureenin (Virpi Piippo) odottaessa taustalla.

Päivänsäteet

Vielä ehtii nähdä Contakti-teatterin esittämänä tragikoomisen näytelmän iäkkäistä naisista palvelutalossa uhkaavan tulvan lähestyessä. Esityksessä riittää mustaa huumoria ja sanasivalluksia tiukkaan tahtiin.

7.9. ja 11.9. klo 19 Contakti-teatteri (Satakunnankatu 33 B Pori)

Lue näytelmän arvio

Aili Ikonen tulkitsi Hectorin biisejä Hector Reimagined -konsertissa kesällä Pori Jazzissa. Nyt hän eläytyy Erik Lindströmin sävelmiin Pori Sinfoniettan konsertissa.

Erik Lindström 100 v.

Pori Sinfonietta juhlistaa konsertissaan säveltäjä Erik Lindströmiä, jonka syntymästä on tänä vuonna kulunut sata vuotta. Lindström kirjoitti lukuisia rakastettuja hittikappaleita, kuten Ranskalaiset korot, Armi ja Pikku midinetti. Konsertin johtaa Antti Rissanen, laulusolistina on Aili Ikonen ja vibrafonistina Panu Savolainen.

8.9. klo 19 Promenadisali, Pori

Eva ”Evita” Perónin elämään pohjaava Evita-musikaali saa ensi-iltansa Porissa. Kuvassa Evitana Porin teatterin näyttelijä Maria Pere.

Evita

Andrew Lloyd Webberin säveltämä ja Tim Ricen kirjoittama suurmusikaali Evita pohjaa Eva ”Evita” Perónin elämäntarinaan köyhästä lapsuudesta presidentin puolisoksi ja rakastetuksi köyhien auttajaksi. Porin teatterin suuressa musikaalituotannossa Evitan nimiroolissa vuorottelevat Maria Pere ja Heidi Rantakeisu, Chenä nähdään Marko Maunuksela.

Ensi-ilta Porin teatterissa 9.9. klo 19

Murhamysteeri Raumalla

Broadwayn menestysnäytelmä saapuu Raumalle. Mustan huumorin jännitysnäytelmä kertoo näytelmäkirjailijasta, joka haaveilee menestysnäytelmästä keinolla millä hyvänsä, ja nuorella kollegalla on valmiina nerokas käsikirjoitus. Ohjaajana on Reino Bragge.

Ensi-ilta Rauman teatterissa 10.9. klo 18.

Näytteljät Teemu ja Maarit Niemelä heittäytyvät täysillä mukaan Uusperhekarusellin pyöritykseen Rakastajien uutuusnäytelmässä.

Uusperhekaruselli

Rakastajat-teatterissa sai syyskuussa kantaesityksensä Ria Katajan uusi näytelmä Uusperhekaruselli. Näyttelijät Maarit ja Teemu Niemelä pistävät itsensä täysillä likoon hauskassa, oivaltavassa ja paikoin aivan kreisissäkin esityksessä. Näytelmässä käydään uusperhe-elämän eri vaiheita läpi pariskunnan rakastumisen huumasta ristiriita- ja vihavaiheiden kautta seesteisempään perhe-elämään.

Kulttuuritehdas Kehräämö, seuraavat esitykset 10.9. ja 17.9. klo 18.

Eppu Nuotio saapuu kirjailijavieraaksi Euraan.

Eppu Nuotio

Kirjailija Eppu Nuotio kertoo Eurassa kirjailijan työstä, kirjoistaan ja myös teatteritaustastaan. Keväällä Eppu Nuotiolta ilmestyi uuden dekkarisarjan avaus Leinikkimekko. Luentotilaisuus on maksuton.

13.9. klo 17 Euran pääkirjaston kokoustila

Rajaton Raumalla

Suomen tunnetuin a cappella -yhtye viettää 25-vuotisjuhlavuottaan. Rauman konsertissa kuullaan yhtyeen 25-vuotisen uran varrelta poimittuja yleisön suosikkikappaleita sekä uusia sävellyksiä.

16.9. klo 19 Rauman Pyhän Ristin kirkko

Villilä goes Psychobilly

Villilän Studiolla rokataan psychobillyn ja outlaw countryn tyyliin. Keikalle saapuu ranskalainen 30 vuotta keikkaillut psychobilly-bändi Kryptonix sekä kotimaiset yhtyeet Helsinners ja Basementones. Tapahtumaan on ilmainen bussikuljetus Porista.

16.9. klo 20.30 alkaen Villilän Studiot, Nakkila

Venkulit on yksi tänä vuonna Korttelifestareissa nähtävistä yhtyeistä.

Korttelifestarit

Porin keskustan Satakieli-lavan ja Eetunaukion lavan valtaavat paikalliset kyvyt, kun Porissa järjestetään neljättä kertaa Korttelifestarit. Ilmaistapahtumassa lavalla nähdään After Avalon, Charm, Damn Fluffy, Dare, Donner-ilmiö, Hevonen Jammaa, Irvikuvat, JetBlack, Koohot, Kuudes aisti, Lonksex, MIINA, Salsastudio Julpo, sanni-leena, Sepänkadun Köyhät ja Nöyryytetyt, Sun Tanssistudio, Syvänne, The Tarjas, Toxic Commander ja Venkulit.

17.9. klo 10–22 Satakieli-lava Porin torilla ja Eetunaukion lava. Koko lavaohjelma.

Hortus Musicus

Virolainen Andres Mustonen tuo legendaarisen Hortus Musicus -yhtyeensä konsertoimaan Raumalle Helsingin Barokkiorkesterin konserttisarjassa. Yhtye on yksi maailman vanhimmista yhtäjaksoisesti toimineista vanhan musiikin yhtyeistä. Sen ohjelma ulottuu Lähi-idän keskiaikaisesta musiikista italialaiseen varhaisbarokkiin.

19.9. klo 19 Rauman Pyhän ristin kirkko.

Arttu Wiskarin alun perin keväälle suunniteltu kiertue toteutuu syyskuussa.

Arttu Wiskarin kiertue

Arttu Wiskarin Suomen muotoinen kiertue juhlistaa Suomen muotoisen pilven alla -albumia. Satakunnassa kiertue pysähtyy Raumalle ja Poriin.

21.9. Rauma-sali klo 19 sekä 23.9. klo 19 Promenadisali, Pori.

Musiikkia Ukrainasta

Ukrainalainen Oriana-yhtye konsertoi Eurajoella ja Kankaanpäässä soittiminaan ukrainalainen perinteinen kielisoitin bandura ja suomalainen kantele yhdistettynä lauluun. Trion ohjelmisto kattaa laajasti tyylilajeja kansanmusiikista jazziin.

22.9. klo 18 Eurajoki-sali sekä 23.9. klo 19 Kankaanpää-sali.

Porin päivä

Porin päivänä eli käytännössä neljänä päivänä kaupungissa on tarjolla paljon kulttuuriohjelmaa. Rosenlew-museossa esitetään Pori-filmejä, Satakunnan museossa kuullaan toiveuusinta tyttölyseon kantaatista sekä koululaishaastatteluja vanhojen porilaisten muisteluista ja 22.9. Pori Sinfoniettan sekä Porin filharmonisen kuoron yhteiskonsertissa kuullaan muun muassa Johannes Brahmsin Liebeslieder Walzer sekä George Gershwinin Rhapsody in Blue.

22.9. –25.9. Porissa Koko ohjelma: porinpaiva.fi

Mustalaisruhtinatar

Emmerich Kálmánin säveltämä operettiklassikko on täynnä tuttuja melodioita, kuten Muistathan kai ja Rakastaa voi monta kertaa. Operetti kertoo kabareelaulaja Sylva Varescun rakkaustarinasta wieniläisen ruhtinaan kanssa. Laulajina operetissa ovat Jyrki Anttila, Aki Alamikkotervo, Emilia Vesalainen-Pellas, Tiina Vahevaara, Vikke Häkkinen ja Antti Mähönen.

25.9. klo 14 Promenadisali, Pori.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut