Pori Jazzissakin esiintynyt jazzurkuri Joey DeFrancesco on kuollut

Yhdysvaltalainen jazzurkuri Joey DeFrancesco on kuollut 51-vuotiaana. Parhaiten hänet tunnettiin Hammond-urkujen virtuoosina.

27.8. 17:08

Yhdysvaltalainen jazzurkuri Joey DeFrancesco on kuollut, kertoo hänen vaimonsa Gloria DeFrancesco Facebookissa ja Instagramissa. DeFrancescon kuolemasta kertovat myös hänen kotiosavaltiossaan ilmestyvä Arizona Republic -lehti sekä yhdysvaltalainen NPR-radiokanava verkkosivullaan.

DeFrancesco oli syntynyt 10. huhtikuuta 1971 Pennsylvanian Springfieldissä. Hän kuoli torstaina 25. elokuuta. DeFrancesco oli kuollessaan 51-vuotias.

DeFrancesco oli multi-instrumentalisti, mutta parhaiten hänet tunnetaan Hammond-urkujen virtuoosina. Kosketinsoitinten ohella hänen soittimiaan olivat esimerkiksi trumpetti ja saksofoni. Hän sai ensimmäisen levytyssopimuksensa 16-vuotiaana ja kiersi teini-ikäisenä trumpetisti Miles Davisin yhtyeen jäsenenä. Tämän jälkeen hän soitti 1990-luvun alussa myös kitaristi John McLaughlinin ja rumpali Dennis Chambersin kanssa The Free Spirits -yhtyeessä, joka esiintyi myös Kainuun Jazzkevät -festivaalilla toukokuussa 1994.

DeFrancesco esiintyi lisäksi oman yhtyeensä kanssa. Uransa aikana hän soitti useilla kymmenillä äänilevyillä. Suomessa hän esiintyi vuosien varrella esimerkiksi April Jazzissa, Keitelejazzissa ja Pori Jazzissa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut