Tuittupää-Zlatan tahtoo eroon enon miesystävästä lastenelokuvassa

Ruotsalainen lastenelokuva on ohjattu kepeäksi, vaikka aihe on vakava.

Futiksesta pitävä lapsi lähtee huvipuistoretkelle elokuvassa Pikku-Zlatan ja lempparieno.

11.8. 15:51

Lastenelokuva

Pikku-Zlatan ja lempparieno (Lill-Zlatan och morbror Raring), ohjaus Christian Lo. 80 min. S. ★★

Ruotsalaisessa koko perheen elokuvassa Pikku-Zlatan ja lempparieno Ella-tytön (Agnes Colliander) maailmassa on kaksi asiaa ylitse muiden: jalkapallo ja Tommy-eno (Simon J. Berger).

Futiksesta hän pitää niin paljon, että on saanut lempinimekseen Pikku-Zlatan. Parturikampaajaenostaan hän pitää silti vielä enemmän. Yhdessä kaksikolla on aina lystiä.

Erityisesti Ella odottaa viikonlopun huvipuistoreissua enonsa kanssa, kun vanhemmat lähtevät kahdestaan Mallorcalle. Hupireissu ei kuitenkaan mene Ellan suunnitelmien mukaan, sillä kuvioihin ilmaantuu enon hollantilainen miesystävä Steve. Diskohittejä hoilaavasta ukosta on päästävä eroon!

Ruotsalaisen lastenkirjailija Pija Lindenbaumin samannimiseen (suomeksi julkaistu nimellä Pikku-Litti ja lempparieno) teokseen perustuvassa elokuvassa Ellan leppoisat kesäpäivät vaihtuvat oitis pakonomaiseen kepposteluun, jonka tarkoituksena on saada Steve (Tibor Lukács) pakkaamaan laukkunsa. Touhussa avustaa kekseliäs Otto (Danyar Zeydanlioglu).

Christian Lon ohjaus on kepeä, vaikka pohjimmiltaan aihe vetää vakavaksi. Elokuvan pihvinä on, miltä tuntuu jakaa paras ystävä. Pahaltahan se tuntuu, ainakin jos Ellalta kysytään.

Omaan harmitukseensa keskittyvä tyttö ei kuitenkaan huomaa, miten ympärillä moni muukin suree. Esimerkiksi avuliaan Oton yksinäisyys jää tuittupäältä noteeraamatta.

Ella Lemhagenin ja Sara Sjöön käsikirjoitus eteneekin omahyväisen ipanan jekuttelun tahtiin. Kaikki muu jää luonnostelun asteelle: hullunkurinen maailma, hölmöilevät sivuhahmot, jopa Ella itse.

Jälkeenpäin sitä miettii, miksi tyttö on pohjimmiltaan niin kiintynyt enoonsa? Ymmärrystähän Ella selvästi kaipaisi.

Pääosissa Agnes Colliander, Simon J. Berger, Tibor Lukács, Danyar Zeydanlioglu, Inger Nilsson.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut