Yön manageri muistelee: ”Jussi oli sen bändin erilainen poika”

Timo Järvenpää muistaa Jussi Hakulisen omanlaisenaan persoonana, oman tien kulkijana, joka halusi rikkoa rajoja.

Jussi Hakulinen kuvattuna Porissa vuonna 2016.

9.8. 17:57

Suomirockin sanoittajajättiläisen Jussi Hakulisen, 57, yllättävä poismeno on järkyttänyt monia. Muutaman vuoden sisällä jo toinen legendaarisen Yö-yhtyeen keulahahmoista menehtyi alle 60-vuotiaana.

Yön managerina porilaisyhtyeen alkuvuosina 1980-luvulla toiminut Timo Järvenpää suree Hakulisen ja Olli Lindholmin liian aikaisia lähtöjä ja muistelee lämmöllä yhtyeen alkuaikoja. Järvenpää oli managerina yhtyeen kolme ensimmäistä vuotta. Ne sisälsivät yhtyeen hurjimman nousun ja ensimmäisen laskukauden.

”Se oli villiä aikaa, kun Yön menestys oli hurjaa. Jussi oli sen bändin erilainen poika. Hän ei lähtenyt mukaan muiden hullutuksiin ja touhuihin, vaan oli enemmänkin erillään muusta bändistä. Luki todennäköisesti jotain kirjaa kotona, kun muut istuivat kaljalla keskenään”, Järvenpää sanoo.

Timo Järvenpää.

Järvenpään ja Hakulisen ystävyys haaleni sen jälkeen, kun ensin mainittu muutti pois Porista vuonna 2002. Tapaamisia oli aiempaa vähemmän, mutta tiet kohtasivat ajoittain muun muassa jalkapallon baaripuulaakijoukkueen tapaamisessa.

”Jussi oli omanlaisensa persoona, oman tien kulkija, joka halusi rikkoa rajoja. Ei hän esimerkiksi halunnut pysytellä sävellystöissään kolmen minuutin standardissa. Määrätyissä asioissa hän oli hyvin tiukka ja tarkka, etenkin omista oikeuksistaan.”

Jalkapallo oli musiikin lisäksi Järvenpäätä ja Hakulista yhdistävä tekijä. Järvenpää muistelee, kuinka Hakulisen jalka kerran katkesi jalkapallokentällä yhteentörmäyksessä Kari ”Epe” Heleniuksen kanssa. Helenius on Poko Rekords -levy-yhtiön toimitusjohtaja ja perustaja.

”Pelasimme yhdessä rockfutis-turnauksissa ja puulaakissa. Ei tunnu kivalta, kun ystäviä poistuu näin nuorena. Pistää ajattelemaan, etenkin kun itselläni on ikää vielä enemmän.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut