Iku Tukiainen soitti Jussi Hakulisen kanssa vain puolitoista viikkoa sitten: ”Jussi sanoi, että alkaa olla viimeisiä keikkoja”

Porilainen muusikko Iku Tukiainen tunsi Jussi Hakulisen 1980-luvulta asti. Viime vuosina he ovat soittaneet paljon yhdessä.

9.8. 18:17

Pori

Porilainen muusikko Iku Tukiainen soitti Jussi Hakulisen kanssa tämän viimeiseksi jääneellä keikalla täpötäydessä Pub Keitaassa Porissa. Keikka oli perjantaina 29.7. eli vain puolitoista viikkoa sitten.

Hän kertoo, että viimeisellä keikalla Hakulinen ei voinut oikein hyvin ja laulaminen oli vaikeaa.

”Jussi sanoi, että alkaa olla viimeisiä keikkoja. Hänellä oli haaveena alkaa vielä kirjoittaa muistelmia, mutta se jäi nyt valitettavasti kokonaan kesken”, Tukiainen sanoo.

Tukiainen kertoo, että hänellä oli keikan ajan erikoinen tunne, ja hän mietti, jäisikö se heidän viimeiseksi yhteiseksi keikakseen.

Tukiainen on tuntenut Hakulisen vuodesta 1982. Ennen Yötä Tukiainen ja Hakulinen soittivat yhdessä Wanha Laine -bändissä ja Hakulisen lähdettyä Yöstä Kinsky-yhtyeessä.

”Jussi oli aika erikoinen persoona. Hän ei nostanut itseään jalustalle eikä ketään korkeammalle. Hän oli päinvastainen henkilö kuin monet muut vastaavat. Hänen kanssaan oli helppo olla”, Tukiainen muistelee.

Hän kertoo, ettei Hakulisella noussut menestys päähän Yön suosion vuosinakaan, vaan hänen luonteensa pysyi aina samanlaisena.

”Jos hän tarttui johonkin, hän oli ”all–in”. Jos alettiin tekemään biisiä, se oli pelkästään sitä – ei saanut olla mitään häiriötekijää. Jalkapallosta hän tykkäsi paljon. Hän seurasi jalkapalloa ja joutui lopettamaan niiden pelien pelaamisen tietokoneella kun jäi niihin liikaa kiinni. Aina välillä hänellä täytyi sanoa, että rauhoitutaan nyt ja vedetään vähän happea.”

Viime vuosina Iku Tukiainen soitti paljon Hakulisen kanssa duo-keikoilla, ja Hakulinen lauloi Iku-bändin levyllä.

Tukiainen muistelee, että Hakulisen suunnitelmat olivat välillä korkealentoisia. Toisaalta Hakulinen vastusti kaikkea kaupallisuutta ja nykypäivän soundeja.

”Jos hän olisi halunnut, hän olisi ollut Suomen ykkösartisti vaikka kuinka kauan, mutta hän ei halunnut lähteä hypetykseen mukaan.”

Iku Tukiainen sanoi Ilta-Sanomille, että Jussi Hakulinen kuoli kotonaan Porissa.

”Olen juuri saanut tiedon, että kuolema oli kaunis. Hän kuoli kitara kädessä, kitara tiukasti kädessä kiinni. Todennäköisesti se oli sairauskohtaus”, Iku Tukiainen kertoo.

”Jussin kunto ei ollut enää hyvä. Mutta helpottaa minua, ettei ollut inhottava lähtö.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut