Nyt alkaa festareiden superkuu – katso menovinkit Satakuntaan

Porispere, Rock in the City, Rauma Festivo, Rauma Blues, Kirvatsin Jytä, Blue Sea Film Festival... eikä siinä vielä kaikki. Satakunnan elokuu on pakattu täyteen tapahtumia.

Stam1na on yksi Rock in the Cityn esiintyjistä Porissa. Kitaristi Antti Hyyrynen revittelee.

31.7. 14:04

Viulutaiturointia, breakdancea ja oopperaa

Rauma Festivon esityksessä kohtaavat eri alojen taiturit. Muun muassa viuluvirtuoosi Petteri Iivonen, sirkustaiteilija Jay Gilligan ja breakdance-ammattilainen Simeoni ”Slyrre äS” Juoperi esittelevät taitojaan samana iltana.

Rauma Festivossa kuullaan myös muun muassa näyttämöllinen kamariversio Puccinin oopperasta Tosca, nimiosassa sopraano Marjukka Tepponen.

Rauma Festivo 2.–6.8. Taituruuden anarkia -konsertti 3.8. klo 19 Rauma-sali. Toscan muotokuva 6.8. klo 19 Kulttuuritalo Poselli.

Marjukka Tepponen laulaa Rauma Festivossa Toscan muotokuva -esityksessä nimiroolin. Hänen kanssaan esiintyy walesilainen tenori Sam Furness.

Kirvatsin Jytä

Nostalgiamusiikkitapahtuma Kirvatsin Jytässä lavalle nousevat Boney M featuring Liz Mitchell, Dr Feelgood, Marion, Markku Aro ja The First.

3.8. alkaen klo 16 Kirjurinluoto

Musiikkia keskiajalta

Ulvilan vanhan musiikin viikossa kirkossa kuullaan keskiaikaista musiikkia keskiaikaisilla soittimilla aiheeseen perehtyneiltä Uli-Kontu Korhoselta ja Annelina Rifiltä. Konsertteihin on vapaa pääsy.

3.8. klo 19 sekä 7.8. klo 16 Ulvilan kirkko.

Vesala on yksi Porisperen tämän kesän esiintyjistä. Festariohjelmassa korostuvat tutut kotimaiset bändi- ja artistinimet.

Porispere

Festivaalin historian laajin artistikattaus sisältää muun muassa ruotsalaisen garage rock -nimen The Hellacoptersin, Haloo Helsingin!, JVG:n, Vesalan, Ismo Alangon, Amorphiksen ja Tehosekoittimen. Trash metalia Kaliforniasta tarjoilee Death Angel. Vahvistuksekseen Richard Dawsonin saanut ja Britanniaa kiertänyt Circle nähdään nyt kotikaupungissaan ja lavalle nousee myös Vuoden porilainen bändi Maria Makaaberi.

5.–6.8. Kirjurinluoto

Reposfääri

Reposaaren kotikutoinen ja ilmainen kulttuurifestivaali tarjoaa Linnakepuiston ympäristössä kotimaisia ja ulkomaisia esiintyjänimiä, jotka eivät ole ennestään yleisölle tuiki tuttuja ja esittävät vaihtoehtoista ja kokeellista musiikkia. Esiintyjinä on muun muassa yhdysvaltalainen elektronisen musiikin duo MSHR ja ruotsalainen muusikko MAG.

6.8. alkaen klo 13 Reposaaren linnakepuisto, Pori

Maija Vilkkumaa julkaisee taas uutta musiikkia ja keikkailee aktiivisesti.

Maija Vilkkumaa

Vuojoen kartanolla esiintyy ulkolavalla Kartanon suviehtoo -konsertissa Maija Vilkkumaa. Lukuisista hiteistä tunnettu ja useaan otteeseen palkittu Vilkkumaa on julkaissut 2020-luvulla uutta musiikkia ja elää jälleen voimakasta luomiskautta.

6.8. klo 21 Vuojoen kartano, Eurajoki

Blueskonkari Pepe Ahlqvistin (kuvassa) ja Tomi Leinon trio esiintyy Rauma Bluesissa.

Rauma Blues

Festivaalin pääkonsertissa esiintyvät Manchesterin Aretha Frankliniksi kutsuttu blues- ja soullaulaja Kyla Brox, yhdysvaltalainen saksofonisti Vanessa Collier, Chicago Bluesia edustava Toronzo Cannon, Pepe Ahlqvist & Tomi Leino Trio sekä Honey B & T-Bones vieraanaan Paleface.

11.–13.8. Rauma Blues. Pääkonsertti 13.8. klo 17 alkaen Parpansalin puisto.

Ring-sarja huipentuu

Eurajoki Bel Canton Ring-oopperasarja huipentuu Jumalten tuhoon, joka esitetään edellisosien tapaan täydellä roolituksella Ilpo Laspaksen urkusovituksena. Eurajoelta kotoisin oleva Mika Kares debytoi Hagenin roolissa syksyllä Berliinissä, mutta jo elokuussa hänet voi nähdä ja kuulla tässä roolissa Eurajoella.

12.8. klo 17 Kustaa Aadolfin kirkko, Eurajoki

Pelle Miljoona

Tuttu lauluntekijä vierailee Merikarvian Galleria Vanha Savussa akustisella soolokeikalla. Punkin lisäksi Pelle on levyttänyt rokkia, folkia ja reggaeta useiden kokoonpanojen kanssa. Soolokeikalla kuullaan kaikkien tuntemia klassikoita.

12.8. klo 19 Galleria Vanha Savu (Varvintie 13) Merikarvia

Ahlaisten yösoitto

Satakunnan soitannollinen seura järjestää perinteisen yökonserttinsa yhdessä Meri-Porin seurakunnan kanssa. Soittajina on paikallisia, Pori Sinfoniettastakin tuttuja ammattimuusikoita ja ohjelmassa klassista musiikkia. Konserttiin on vapaa pääsy.

12.8. klo 22 Ahlaisten kirkko, Pori

Elina Gustafsson on yksi Porin Kirjojen yön esiintyjistä.

Kirjojen yö

Porin Kirjojen yössä vierailevat muun muassa dekkaristit Antti Tuomainen ja Arttu Tuominen, jännitteisiä ihmissuhderomaaneja kirjoittavat Maisku Myllymäki ja Janne Ora, nyrkkeilijä Elina Gustafsson ja hänen elämänkertansa kirjoittanut kirjailija Ulla-Maija Paavilainen. Yön ohjelmassa on haastatteluja, keskusteluja, elokuvaa ja improteatteriryhmä Kosminen karuselli sekä lapsille omaa ohjelmaa.

18.8. klo 16–00 Porin pääkirjasto

Hanna Bergholmin Pahanhautoja sai maailmanensi-iltansa Sundance-elokuvafestivaalin avajaisviikonloppuna ja on kerännyt kiitosta kriitikoilta. Se nähdään Blue Sea Film Festivalilla, ja ohjaaja saapuu paikalle myös itse.

Blue Sea Film Festival

Raumalle odotetaan kotimaisen elokuvien tähdistä muun muassa Mika Kaurismäkeä elokuvansa Yö armahtaa kanssa, Johanna Vuoksenmaata ja Hannele Lauria (70 on vain numero) sekä ohjaaja Hanna Bergholmia (Pahanhautoja). Festareilla nähdään ennakkoon Veera W. Vilon kirjoittama ja porilaislähtöisen Roope Oleniuksen ohjaama elokuva Freeskate.

18.–21.8. Elokuvateatteri Iso-Hannu (Savilankatu 4) ja useita muita tapahtumapaikkoja, Rauma

Battle Beastin Noora Louhimo on syntynyt Raumalla.

Rock in the City

Kolmatta kertaa järjestettävä festivaali tuo Kirjuriin rock-legenda Uriah Heepin lisäksi mun muassa nimet Stam1na, Nestor, Battle Beast, Eppu Normaali, Klamydia, Herra Ylppö ja Turmion kätilöt.

19.8.–20.8. Kirjurinluoto

Jussi Vesanen 70 vuotta

Taidemaalari Jussi Vesasen laajassa 70-vuotisjuhlanäyttelyssä on esillä kymmenittäin maalauksia, jotka ovat pääosin aivan uusia. Näyttely on avoinna klo 12–18, sunnuntaina suljettu.

19.8.–27.8. Ateljee Jussi Vesanen, Heikkiläntie 20, Ulvila

Tässä joukossa meininki on vähän erilaista kuin tavanomaisessa mieskuorossa. Semmarit avaa Satasoitto-festivaalin.

Satasoitto

Festivaalin ohjelmassa on musiikkia monipuolisesti klassisesta jazziin, bluegrassiin, kansanmusiikkiin ja virsiin. Avajaiskonserttina nähdään Semmarien eli Seminaarinmäen Mieslaulajien vauhdikas, myös liikettä ja visuaalisia elementtejä sisältävä konserttishow. Semmarit ovat kehittäneet kuorolaulun omannäköisekseen ja ammentavat monesta musiikkityylistä huumoria unohtamatta.

Satasoitto 26.8.–4.9. Semmarit 26.8. klo 19 Harjavallan liikuntahalli

Hypnoottisia äänimaailmoja

Saksalaisen industrial-legenda Einstürzende Neubautenin Alexander Hacke saapuu keikalle Poriin Validi Karkia -klubille. Hänellä on Danielle de Picciotton kanssa duo nimeltä Hackedepicciotto. Sen ilmaisu perustuu hypnoottisiin äänimaailmoihin, joissa laulun lisäksi soi kampiliira, viulu, sointusitra ja kitara. Kurkkulauluakin kuullaan. Samassa illassa esiintyy kotimainen, itsetehdyistä omituisista soittimistaan tunnettu yhtye Cleaning Women.

27.8. klo 19 Studio Hilkka, Pori

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut