Sopraano Mari Palo debytoi Suvi-illan Sävelhartaudessa

Konserttisarjassa esiintyvät myös porilaislähtöiset muusikot Johannes Pessi ja Kristian Saarinen.

Sopraano Mari Palo ei ole aiemmin esiintynyt Suvi-illan Sävelhartaudessa. Kuvassa hän harjoitteli Pori Sinfoniettan kanssa Keski-Porin kirkon konserttia varten vuonna 2016.

19.7. 15:07

Pori

Sopraano Mari Palo avaa pianisti Marita Viitasalon kanssa Porin Teljän kirkossa sunnuntaisin pidettävän Suvi-illan Sävelhartauden konserttisarjan 7. elokuuta.

Aloituskonsertissa kuullaan muun muassa Jean Sibeliuksen kukka- ja puuaiheisia sävellyksiä sekä Ralf Gothónin kansanlaulusovituksia.

Teljän kanttorin Anne-Marie Grundsténin mukaan hän esiintyy Suvi-illan Sävelhartaudessa nyt ensimmäistä kertaa.

Viikko Palon ja Viitasalon jälkeen Teljän kirkossa laulaa 28-vuotias porilaislähtöinen baritoni Johannes Pessi. Hän esittää Kristian Saarisen urkusäestyksellä muun muassa Toivo Kuulan ja Oskar Merikannon suomalaista urku- ja laulumusiikkia.

Tällä hetkellä Pessi valmistelee Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa maisterikonserttiaan Outi Kähkösen johdolla. Hän on esiintynyt niin ooppera- kuin konserttilavoilla.

Myös urkuri ja kirkkomuusikko, Sibelius-Akatemiassa opiskeleva Kristian Saarinen on porilaislähtöinen. Hänen innostuksensa urkujensoittoon heräsi Keski-Porin kirkossa vuonna 2007.

”Vaikka tämänkertaisella konserttisarjalla ei ole mitään erityistä teemaa, haluamme nostaa esille porilaislähtöisiä nuoria esiintyjiä. Konserttisarjan musiikkivalinnoissa on pyritty monipuolisuuteen, ja myös luontoa on nostettu esille”, toteaa Grundstén tiedotteessa.

Sunnuntaina 21. elokuuta pianisti Risto Lauriala esittää J.S. Bachin ja Frederic Chopinin sävellyksiä ja 28. elokuuta lauluyhtye Köyhät ritarit esittää Kaj-Erik Gustafssonin säveltämän Missa cum jubilo -teoksen.

Suvi-illan Sävelhartauden viimeisessä konsertissa 4. syyskuuta vanhan musiikin spesialistit, nokkahuilisti Eero Saunamäki ja cembalisti Päivi Vesalainen vievät kuulijat aikamatkalle 1500-luvulta nykypäivään.

Tarjolla on niin italialaista barokkimusiikkia kuin sovitus Vivaldin kuuluisasta kaksoisviulukonsertosta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut