”Kiitos Pori Jazz, ekan ja vikan kerran” – aidosti eläytyvä diiva Chisu kuljettaa kuulijaa tunteiden vuoristoradalla

Chisu esiintyi Päälavalla lauantaina.

Chisu tulkitsee hittiputkensa vahvalla intensiteetillä.

16.7. 17:46

”On tää välillä vaikeeta kuulkaas tyypit.”

Kyyneleet Chisun poskilla ovat aitoja. Osasyy liikutukseen lienee Sama nainen -kappaleen koskettavissa sanoituksissa, joihin hän on juuri eläytynyt.

Syynsä on varmasti myös siinä, että laulaja tekee nyt viimeisiä keikkojaan sooloartistina. Loppuspiikki onkin dramaattinen: ”Kiitos Pori Jazz, ekan ja vikan kerran.”

Dramatiikkaa löytyy yllin kyllin myös Chisun musiikillisesta annista. Jo aloitusraita Mun koti ei oo täällä kohoaa levyversiota intensiivisemmäksi. Ansionsa on sekä laulajan itsensä antaumuksellisessa tulkinnassa että säestyksessä, jossa orgaaninen ja synteettinen kerros yhdistyvät täyteläiseksi kokonaisuudeksi.

Kansanlaulumainen Mun kulta saa jatkeekseen leikkisämmät Baden-Badenin ja Saaliit-kappaleen, jossa Chisu itse äityy soittamaan melodikaa. Harvalla 2000-luvulla pinnalle nousseella suomalaisartistilla on tarjota omasta tuotannostaan vastaavaa 13 biisin hittiputkea.

Chisu hyödyntää lauluntekijänä laajaa musiikillista yleissivistystään, josta rakentelee toimivia synteesejä. Sanoitukset ovat täynnä häilyvien parisuhteiden tematiikkaa. Chisulla on kyky kuvailla keskenään ristiriitaisia tuntemuksia samanaikaisesti.

Esiintyjänä hän on diiva, mutta aidolla tunteella heittäytyvä sellainen. Elein ja äänensävyin hän liioittelee tunneskaalan ääripäitä pitäen samalla yleisön tiukasti hyppysissään. Pyhimykseltä lainatussa Typerykset-kappaleessa ilmaisuvoimainen vokalisti osoittaa pystyvänsä myös räkäiseen huutolauluun.

Erityismaininnan kolmehenkisestä taustabändistä saakoon Alpo Nummelin, jonka Chisu oikeutetusti esittelee Porin poikana. Nummelin luo bassollaan jyhkeää taustaa, mutta liikkuu tarvittaessa ketterästi myös koskettimien ja sähköperkussioiden ääreen.

Äänimaailma on hallittu, mutta valmiiksi rakennettu taustakerros vie lähes poikkeuksetta ison tilan äänikuvasta. Olisi miellyttävää kuulla intiimimpiä sovituksia edes muutamasta kappaleesta.

Vaihtelua soundimaailmassa, rytmeissä ja tunnelmissa on kuitenkin juuri riittävästi tunnin mittaiseen settiin. Kohtalon oma ja Tuu mua vastaan päättävät miellyttävän keikan sopivan kohottaviin tunnelmiin.

Bassossa Chisua säestää Porin oma poika Alpo Nummelin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut