Mutkatonta yhteistyötä mustalla huumorilla ryyditettynä – Maustetytöt ja Agents matkustavat kaihon ytimeen

Maustetytöt X Agents Päälavalla perjantaina.

Kolme vahvaa solistia – Anna Karjalainen, Esa Pulliainen, Kaisa Karjalainen.

15.7. 19:39

Tämä on niin sanottu win-win-win-konsepti.

Agents saa viriiliä nostetta, kun yhtyeen keulille hyppäävät nykypolven suosikkisolistit. Maustetytöt lisää uskottavuuttaan, kun Anna ja Kaisa Karjalainen pääsevät laulamaan lapsuutensa lempilauluja aitojen ja alkuperäisten säestäjien taustatuella.

Suurin voittaja on melankoliaan taipuvainen suomalaisyleisö, joka janoaa aina vaan uusia tulkintoja kaihoisista iskelmäklassikoista.

Konsepti toimii myös käytännössä. Karjalaisen sisarukset eivät turhia briljeeraa, vaan kantavat lyriikoita, melodioita ja harmonioita niiden ansaitsemalla tavalla. Tämän tehtävän he hoitavat kunniakkaasti.

Sisarusten sopivasti toisistaan poikkeavat äänet sointuvat hienosti yhteen. Anna ja Kaisa vuorottelevat liidi- ja stemmalaulussa luontevalla tavalla.

Lavalla on myös kolmas solisti. Esa Pulliaisen ilmaisuvoimainen kitara soi upeasti niin kuin aina.

Hittiputki painottuu Topi Sorsakosken tulkitsemina tutuiksi tulleisiin kappaleisiin kuten Kirje, On kesäyö ja upea aloitusbiisi Salattu suru. Sorsakoski-materiaalin lomaan mahtuvat myös Baddingin unohtumattomat Liikaa viinaa ja Tähdet, tähdet sekä Paula Koivuniemen alun perin laulama Kaupungin illassa yksin.

Jos on Agentsin ja Maustetyttöjen musiikillinen yhteistyö mutkatonta, eri sukupolvien edustajat tuntuvat jakavan myös mustan huumorintajun. Kappaleiden väleissä kuullaan kolkon hilpeää sanailua täysin pokerinaamoilla.

”Yritin päästä eroon tästä biisistä, mutta Esa ei antanut poistaa sitä setistä. Esa on armoton diktaattori”, Anna Karjalainen paljastaa.

”Jos tämän biisin jättää pois, Topi nousee haudasta ja vetää teitä molempia turpaan”, Pulliainen kuittaa.

Kappale on Hopeinen kuu.

Lavalla samoilla sijoillaan seisovat sisarukset kertovat yrittäneensä opetella tanssimaan, mutta eihän siitä mitään tullut. Yleisöä he kehottavat tarttumaan tilaisuuteen, jos ”vierestä löytyy siedettävän näköinen partneri”.

Porilaisyleisö vaikuttaa nauttivan Maustetyttöjen ja Agentsin esityksestä, mutta paritanssiin ei kukaan näytä ryhtyvän edes kehotuksesta.

Miellyttävä iskelmäkavalkadi huipentuu kahteen Maustetytöt-kappaleeseen Tein kai lottorivini väärin ja Jos mulla ei ois sua, mulla ei ois mitään. Ne asettuvat luontevaksi jatkumoksi suomalaisen melankolian perinteelle.

Agents ja Maustetytöt soivat saumattomasti yhteen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut