Kitaristi Carlos Santana lyyhistyi lavalle kesken keikan

74-vuotias Santana kuljetettiin sairaalaan tarkkailtavaksi, ja hän tiedotti voivansa hyvin.

Carlos Santana konsertoi Helsingin Kaisaniemessä kesäkuussa 2018.

6.7. 11:08

Kitaristi Carlos Santana lyyhistyi tiistai-iltana lavalle kesken keikan Clarkstonissa, Michiganissa, kertoo muun muassa Variety. Noin 20 minuuttia keikan alkamisen jälkeen hän istahti Joy-kappaleen alussa alas ja kaatui sitten taaksepäin. Hoitohenkilökunta kiirehti välittömästi lavalle, ja yleisöä pyydettiin ”rukoilemaan hänen puolestaan ’vakavasta terveysuhasta’ johtuen”, twiittasi Fox2 Detroit -uutiskanavan ankkuri Roop Raj.

74-vuotias Santana virkosi kuitenkin nopeasti ja vilkutti yleisölle, kun hänet autettiin pois lavalta ja kuljetettiin sairaalaan tarkkailtavaksi.

Santanan manageri Michael Vrionis tiedotti muusikon voivan hyvin, mutta keskiviikolle sovittu konsertti joudutaan siirtämään. Santana itse kiitti myöhemmin fanejaan Facebookissa: ”kiitos suloisista rukouksistanne, Cindy ja minä voimme hyvin ja otamme rauhallisesti, unohdin syödä ja juoda vettä, joten kärsin nestehukasta ja pyörryin, siunauksia ja ihmeitä teille kaikille.”

Keikalla olleet fanit jakoivat sosiaalisessa mediassa videoita ja kuvia tilanteesta. Moni myös ilmaisi pelkonsa siitä, ettei Santana toipuisikaan.

Viime joulukuussa Santanalle tehtiin yllättäen sydänleikkaus, jonka takia hän joutui perumaan useita Las Vegasin esiintymisiään. Maaliskuussa hän kuitenkin käynnisti toisen Pohjois-Amerikan kiertueen, joka on jatkunut siitä lähtien.

Kymmenkertainen Grammy-voittaja ja Rock and Roll Hall of Fame -kitaristi nähtiin Suomessa viimeksi vuonna 2018, jolloin hän esiintyi Helsingin Kaisaniemessä. Santanan Miraculous 2020 -maailmankiertueen oli tarkoitus tulla Hartwall-areenalle huhtikuussa 2020, mutta konsertti jouduttiin perumaan koronariskin takia.

Santanan hitteihin kuuluvat muun muassa Black Magic Woman, Smooth sekä Tito Puente -coverointi Oye Como Va. Kitaristin klassikkolevy Abraxas ilmestyi vuonna 1970 ja suurmenestyksen saavuttanut Supernatural-levy vuonna 1999.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut