Aimo annos suomalaista kesätunnelmaa Veneskosken putkirempassa

Henrika Bäcklund arvioi Veneskosken kesäteatterin Kahden naisen putkiremppa -näytelmän.

Siskokset Maire (Sirkka-Liisa Rossi, vasemmalla) ja Kirsimari (Birgitta Pihlajaniemi) naljailevat osuvasti toisilleen iskettyään silmänsä samaan mieheen. Kahden naisen putkirempan teksti vilisee vitsejä toisensa perään. Kuva on otettu 21. kesäkuuta.

2.7. 13:51

Käsikirjoitus Tanja Puustinen-Kiljunen, ohjaus ja sovitus Katri Häti, lavastus Jorma Alanen.

Rooleissa: Sirkka-Liisa Rossi, Birgitta Pihlajaniemi, Juha Korkiamäki, Airi Ruokoski, Riikka Kuuskoski, Markus Ruuhimäki, Markku Koskinen, Kati Fagerlund ja Risto Kallioinen.

Kahden naisen putkiremppa. Veneskosken kesäteatteri. Tuotanto Kankaanpään Nuorisoseura ry. Ensi-ilta 1.7.

Jos kaipaat kesäistä mökkitunnelmaa, muttet omista omaa kesämökkiä, kehotan suuntaamaan teatteriin Veneskoskelle. On punaista tupaa, savuavaa saunapiippua ja jokinäkymää – sekä melkoinen juhannussoppa sukumökillä.

Kankaanpään nuorisoseuran kesänäytelmässä todistetaan jälleen kerran, minkälaista farssia se sukumökin ylläpito voikaan olla.

Kinastelevat siskokset Maire (Sirkka-Liisa Rossi) ja Kirsimari (Birgitta Pihlajaniemi) päättävät, että vanha mökki kaipaa päivitystä nykyaikaan juoksevan veden ja sisävessan muodossa ja tilaavat paikalle putkimiehen. Kun raavas putkimies-Pave (Juha Korkiamäki) tallustelee tiluksille alkavat siskot kisata miehen suosiosta.

Miesjahtiin ryhtyy myös naapurin emäntä Meeri (Kati Fagerlund). Soppa tihenee, kun paikalle saapuvat Kikan ja Mairen äiti (Airi Ruokoski), Kikan tytär Pipsa (Riikka Kuuskoski) ja ex-puoliso Timppa (Markus Ruuhimäki) sekä espanjalainen lääkäri Pedro Pippuri (Markku Koskinen).

Näytelmä on taattua suomalaista kesäkomediaa, joka uppoaa varmasti esimerkiksi Maalaiskomedian ystäville. Teksti on huumorintäyteistä ja toimii parhaiten, kun näyttelijät pysyvät hyvässä tempossa. Muutamissa kohdin farssin rytmi lipsahti liikasäheltämisen puolelle ja replikoinnista oli vaikeaa saada selvää. Ensi-illassa myös mikrofonien äänentasoissa oli hieman haasteita.

Näytelmässä soivat suomihitit, kuten ”Kesän lapsi”, ”Apinamies” ja ”Bensaa suonissa”, oli valittu osuvasti dialogia tukemaan. Ohjaaja Katri Hätin sovittamat täydentävät lisäkohtaukset Tanja Puustinen-Kiljusen alkuperäiseen tekstiin eivät pompanneet esille irrallisina. Lavastaja Jorma Alasen luoma mökkipiha puutarhakeinuineen on autenttinen ja toimiva.

Sirkka-Liisa Rossi kannatteli tarinaa hössöttävänä, mutta tarmokkaana Maire Lipposena ja toinen varsin oivallinen roolisuoritus oli Airi Ruokosken mummo. Molemmissa rooleissa oli samaa henkeä kuin Pokka pitää -sarjasta tutussa Hyacinth Bucketin Rose-siskossa. Sekä Maire että mummo pudottelivat herkullisia vitsejä toisensa perään – ja yleisö nauroi. Kati Fagerlundin Massikka-Meerin saapastelu ilostutti.

Se on vielä miljööstä todettava, että ensimmäinen teatterivierailuni Veneskoskella oli puitteiden puolesta miellyttävä isoine parkkipaikkoineen ja väljine katsomoineen. Myös esteettömyys on hyvin huomioitu.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut