The Rolling Stones -basisti saapuu syksyllä Poriin

Darryl Jonesin kokoonpano soittaa Promenadisalissa.

Keith Richards ja Darryl Jones kuvattuna The Rolling Stonesin keikalla Helsingissä vuonna 2003.

1.7. 19:10

Pori

Yksi maailman arvostetuimmista basisteista Darryl Jones saapuu Poriin Validi Karkia -klubille uuden Jazz/Takes -jazzyhtyeen kera. Porin esiintyminen on yhtyeen ainoa konsertti Suomessa.

Kokoonpanossa on mukana Jonesin tavoin Miles Davisin kanssa vuosia soittanut saksofonisti Bill Evans, jolla on soittohistoriaa niin ikään Rollari-vokalisti Mick Jaggerin kanssa.

Jones on soittanut The Rolling Stonesissa vuodesta 1993. Hän peri paikan Bill Wymanilta.

Rumpusetin takana istuu yksi maailman eniten levyttäneistä rumpaleista, Harvey Mason, jonka krediiteistä löytyy muun muassa Björk, Duke Ellington, James Brown ja Earth, Wind & Fire. Ryhmän kruunaa eurooppalaisen jazzpianismin eliittiin jo yli 30 vuotta kuulunut tanskalainen Niels Lan Doky.

Yhtye soittaa klubi-isäntä Jyrki Laihon mukaan ”jazzlinssien läpi tarkasteltuna pop-rockmaailman viime vuosikymmenten uusia 'standardeja'”. Jazzimman käsittelyn laajalla skaalalla saavat sellaiset artistit kuin Television, Patti Smith, Nirvana, New Order, Chic, Abba ja A Tribe Called Quest.

"Harmittavasti Stonesit jättivät tänä vuonna 60-vuotiskiertueellaan Suomen väliin, ja 1965 Yyterin keikan onnenkantamoista ei olla onnistuttu uusimaan. Tässä Jazz/Takes -kokoonpanossa on sopivasti molemmat Porin markkinoinnin valtit Yyteri ja jazz-musiikki samassa sopassa muhimassa", Laiho sanoo tiedotteessaan.

Konsertti on Promenadisalissa, joka on uusi tila Validi-keikalle ja järjestyksessään jo 38. paikka, johon Validi Karkia -klubi tuo livemusiikkia. Liput konserttiin tulevat myyntiin elokuussa.

Muita tulevia merkittäviä Validin esiintyjiä ovat marraskuussa Poriin saapuvat basisti-säveltäjä Dave Hollandin Aziza-kvartetti ja Jethro Tullin kitaristi Martin Barre yhtyeineen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut