Pori Sinfoniettan syksyssä Lepakko-operetti, Pikku prinssi ja Erik Lindström -konsertti

Orkesterin konserteissa oli keväällä selvästi vähemmän yleisöä kuin ennen pandemiaa. Ongelma koskee orkestereita myös laajemmin.

Pori Sinfoniettan syksyssä on viihdemusiikkia, operetti, suuria klassikoita ja koko perheen konsertteja. Kuva on huhtikuulta Pori Sinfoniettan ja Miljoonasateen yhteisharjoituksista.

16.6. 12:43

Pori

Pori Sinfoniettan syyskauteen kuuluu muun muassa Sataoopperan kanssa esitettävä Lepakko-operetti sekä viihdekonsertti, jossa muistetaan sata vuotta sitten syntynyttä säveltäjää Erik Lindströmiä (1922–2015). Lindströmin tunnetuimpia sävellyksiä ovat Ranskalaiset korot, Muistatko Monrepos’n ja Armi. Erik Lindström -konsertissa esiintyy solistina Aili Ikonen ja konsertin johtaa Antti Rissanen.

Pori Sinfoniettan ylikapellimestari Tibor Bogányi kuvaa, että orkesterin suurin huolenaihe tällä hetkellä on se, että yleisö ei ole löytänyt takaisin konsertteihin.

”Meillä oli mahtavia yleisölukemia 2018–2019. Nyt olemme murto-osassa siitä. Se on syy siihen, että laitoimme viihdekonsertin nyt heti syksyn alkuun.”

Ongelma on yhteinen lukuisille orkestereille niin Suomessa kuin kansainvälisesti. Esimerkiksi Bogányin johtamaan unkarilaisen Pannon Filharmonian konserteissa salit täyttyivät ennen pandemiaa, mutta keväällä paikoista myytiin vain puolet.

Pori Sinfonietta esittää syksyllä ranskalaissäveltäjä Thierry Huillet’n teoksen Pikku prinssi, jonka säveltäjä itse johtaa. Teos esitetään ensimmäistä kertaa Suomessa. Konsertissa tarinaa kuljettavat näyttelijät Teemu Niemelä ja Rasmus Koskinen.

Jo syyskuussa Porissa vierailee kapellimestarina tunnettu Charles Olivieri-Munroe, joka on johtanut lukuisia arvostettuja orkestereita ja oopperataloja. Samassa konsertissa kuullaan solistina huippusellisti Senja Rummukaista.

Pori Sinfoniettan syksyyn kuuluu myös muun muassa Porin päivän konsertti yhdessä Porin Filharmonisen kuoron kanssa ohjelmana Brahmsin Liebeslieder, Verdin Requiem Helsingin Filharmonisen kuoron ja Manifestum-kuoron kanssa sekä Eppu Nuotion ja Cygnaeuksen musiikkiluokkien Synkooppi-kuoron kanssa toteutettava joulukonsertti. Vastaava joulukonsertti sai suuren suosion vuonna 2018, ja se toteutetaan nyt uudestaan uusien musiikkiluokkalaisten kanssa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut