Porilaislähtöinen Toni Nikka uuden tv-sarjan päärooliin

Kasvutarina vie 1990-luvulle internet-ajan alkuun. Draamakomedia kuvaa teini-ikää kaikessa noloudessaan. ”Se on hämmentävää, outoa, kiimaista, kutkuttavaa, hauskaa ja kömpelöä”, kuvailee Toni Nikka.

Planet Eldorado -sarja kuvaa nuoruutta 1990-luvulla. Kuvassa vasemmalta oikealle näyttelijät Onni Vesikallio (Roni), Toni Nikka (Mikael) ja Lauri Qvick (Tero).

16.6. 10:26

Pori

Porilaislähtöinen näyttelijä Toni Nikka, 22, on valittu päärooliin Elisa Viihteen uuteen tv-sarjaan. Planet Eldorado -niminen sarja kertoo 1990-luvun nuorten elämästä ja netin läpimurtovuosista.

Nikka haki mukaan sarjaan nähtyään Facebook-ilmoituksen roolituksesta. Hän kertoo, että sarjan roolitusprosessi kesti lähes puoli vuotta. Ohjaaja, kuvaaja ja tuotantoyhtiö tekivät perusteellista työtä, jotta sarjaan löytyi sopiva ryhmä, jonka dynamiikka toimii.

”Olen tosi innoissani. Olemme sarjassa muutaman muutoksentäyteisen vuoden sisällä ja kiinnostavien teemojen äärellä. Veikkaan, että tämä on aika uudenlainen ja rohkea sarja. Myös työprosessi vaikuttaa kunnianhimoiselta: halutaan tehdä laadukkaan näköistä sarjaa”, Nikka kommentoi puhelimitse kuvauksien tauolla.

Hän lisää, että näyttelijänä hänestä oli hienoa tuntea koko draaman kaari jo ennen kuvausten alkamista. Sen ansiosta hän on voinut uudella tavalla suunnitella näyttelemistä.

Planet Eldorado vie 1990-luvulle eli aikaan jolloin nuorten elämää ankeutti lama mutta tekniikka otti jättiharppauksia eteenpäin. Tietokone ja nettiyhteys saapuivat kotiin. Kahdeksanosaisessa draamakomediassa seurataan, kuinka internetin tulo vaikuttaa pienessä kylässä elävän yläasteikäisen Mikaelin (Toni Nikka) ja tämän ystävien elämään.

Murroksen aika

Vuonna 2000 syntyneestä Nikasta tarinassa on hupaisiakin puolia, kuten internetiin 1990-luvulla liittynyt uutuudenviehätys.

”Samaan aikaan kun Suomi on siirtymässä suurilla harppauksilla internet-aikakauteen mun hahmoni käy teini-iässä läpi mullistavia harppauksia. Hänen tarinansa on kasvamista noloimmillaan ja kivuliaimmillaan. Se on hämmentävää, outoa, kiimaista, kutkuttavaa, hauskaa ja kömpelöä”, Nikka kuvailee.

Sarja pohjautuu veljesten Janne ja Markus Aaltosen nuoruuden kokemuksiin, ja sen ovat käsikirjoittaneet Markus Aaltonen sekä sarjan ohjaava Lauri Randla. Sarjaa kuvataan tänä kesänä pääkaupunkiseudulla. Kuvaukset ovat nyt suunnilleen puolivälissä.

Nikka kuvaa sarjan tekemistä melko tasa-arvoiseksi työprosessiksi, ”yhdessä askarteluksi”.

”Ainakin tällä hetkellä täällä on rohkea, uskalias ote luovuuteen. Kokeillaan toteuttaa asioita eri tavoin. Se on innostava ja hedelmällinen lähtö tällaiseen työskentelyyn.”

Toni Nikka on aiemmin esiintynyt Ylen sarjassa Uusi päivä sekä useissa teatterirooleissa. Hän on ollut muun muassa päärooleissa Vihreän teatterin kesäteatterinäytelmissä vuosina 2013 (Vaahteramäen Eemeli) ja 2017 (Pessi ja Illusia). Nikka opiskelee Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun näyttelijäntaiteen koulutusohjelmassa, jossa hän aloitti opintonsa viime vuonna.

Planet Eldorado -sarja esitetään Elisa Viihteen suoratoistopalvelussa vuonna 2024.

Artikkelia on täydennetty Toni Nikan kommenteilla 16.6. klo 14.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut