Jenni Haukiolta ilmestyy ensi vuonna kirja, jossa hän kertoo muun muassa roolistaan presidentin puolisona

Teos julkaistaan huhtikuussa 2023.

Jenni Haukio valtiollisella vierailulla Tukholmassa toukokuussa 2022.

16.6. 9:25

Jenni Haukio julkaisee kirjan ensi keväänä. Teoksessa Haukio kertoo työstään tasavallan presidentin puolisona kymmenen vuoden ajalta. Teoksen julkaisee WSOY.

Kustantamo kertoo tiedotteessaan, että Haukio aikoo kirjoittaa ”kohtaamistaan ihmisistä, presidentin puolison roolista sekä niistä teemoista, joiden puolesta hän on puhunut ja joiden hyväksi työskennellyt”.

Teoksen keskeisiä aiheita ovat muun muassa kirjallisuus, lasten ja nuorten hyvinvointi, luonto- ja ympäristökysymykset, kansallisen kulttuuriperinnön vaaliminen sekä veteraanisukupolven työn kunnioittaminen.

”Tasavallan presidentin puolison rooli on ollut minulle etuoikeutettu kunniatehtävä, jossa toimimisesta koen olevani velvoitettu jättämään muistijäljen myös omakohtaisessa kirjallisessa muodossa. Teoksessa tulen avaamaan toimintaani ohjaavia arvoja ja periaatteita sekä kertomaan presidenttipuolison roolin monista eri ulottuvuuksista tilaisuuksissa, tapahtumissa, arjessa ja juhlassa – kotona ja maailmalla", Haukio kertoo tiedotteessa.

Aiemmin Haukiolta on ilmestynyt runoteoksia, ja mediaan hän on kirjoittanut kolumneja.

Vuonna 1999 hän voitti valtakunnallisen Runo-Kaarina-kilpailun kokoelmallaan Paitasi on pujahtanut ylleni. Sen jälkeen hän on muun muassa julkaissut kaksi runoteosta turkulaisen Savukeidas-kustantamon kautta sekä toimittanut Katso pohjoista taivasta -runoantologian (Otava 2017).

Haukio työskenteli Turun kirjamessujen ohjelmapäällikkönä vuodesta 2012 lähtien. Tämän vuoden tammikuussa hän ilmoitti jättävänsä Turun Kirjamessujen ohjelmajohtajan työt ja siirtyvänsä ”kohti uusia haasteita”. Haukio tviittasi tuolloin, että ensi vaiheessa uudet haasteet tarkoittavat erilaisia kirjallisia projekteja.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut