Jopa puolet Suomessa elokuva- ja tv-alalle valmistuvista naisista vaihtaa alaa – Tutkimushanke ehdottaa tekijäpulan ratkaisuksi tasa-arvotyötä ja tilastointia

Tutkimusten mukaan naistekijöitä vähättelevät asenteet läpäisevät alaa vielä #metoo-kampanjan jälkeenkin, sanoo Action! -hanke.

Ohjaaja Saara Cantellin Sisarukset-elokuvaa kuvattiin kesäkuussa 2021. Näyttelijä Henna Tanskanen elokuvan kuvauksissa Haagan alppiruusupuistossa.

31.5. 16:20

Suomessa audiovisuaalisella alalla kärsitään samaan aikaan osaavien tekijöiden puutteesta ja sukupuolten välisestä epätasa-arvosta.

Vaikka alalle koulutetaan tilastollisesti yhtä paljon miehiä ja naisia, jopa puolet naisista vaihtaa alaa valmistumisen jälkeen. Tasa-arvo ei toteudu myöskään rahoitusneuvotteluissa ja alan kehitystyössä, selviää tuoreista tutkimuksista.

Asiasta kertoo Aalto-yliopiston ja Women in Film & Television Finland ry:n yhteinen Action! -hanke.

Tutkimukset osoittavat, että naisille on tarjolla vähemmän audiovisuaalisen alan ammattia vastaavaa työtä kuin miehille. Sukupuoli- ja ikäsyrjintä sekä työnhakua vaikeuttavat, suljetut verkostot nousevat esiin useissa eri tutkimuksissa ja selvityksissä, muun muassa Tilastokeskuksen työelämätutkimuksessa (2019), Kulttuuripolitiikan tutkimuskeskus Cuporen alaa koskevassa työllistymisselvityksessä (2020) sekä Aalto-yliopiston ja Action!-hankkeen toteuttamassa kyselyssä (2020).

Myös alan ammattilaisten Pieni aihe -selvityksessä (2019) kävi ilmi, että naistekijöiden hankkeilla on miehiä suurempi kynnys päätyä kehitykseen. Naistekijöiden ehdottamiin aiheisiin, henkilöihin ja jopa tekijöiden persoonaan kohdistuu neuvotteluissa usein vähättelevää puhetta.

Action! -hankkeen projektipäällikkö Kirsi Reinolan mukaan työ ja tekijät eivät kohtaa, koska naisia ei edelleenkään arvosteta alalla riittävästi.

Hankkeen tekijät ehdottavat tiedotteessa, että alan uuteen kasvusopimukseen liitetään muun muassa vaatimus selvittää ja tilastoida tuotantojen tasa-arvoa. Business Finlandin, eri ministeriöiden ja alan ammattilaisten yhteistyönä syntyvän sopimuksen on tarkoitus valmistua elokuussa 2022. Alan kasvuun ja kehitykseen tähtäävässä sopimuksessa etsitään ratkaisua etenkin pulaan osaavista tekijöistä.

Toukokuussa päättyvä Action! -hanke on selvittänyt sukupuolten välisen tasa-arvon tilaa audiovisuaalisella alalla kolme vuotta.

Hankkeen loppupäätelmässä muistutetaan, että Suomi on sitoutunut edistämään työelämän tasa-arvoa kansallisesti, EU-tasolla sekä osana YK:n Agenda 2030 -ohjelmaa.

Tekijät ehdottavat, että merkittävää julkista rahoitusta saavien audiovisuaalisten tuotantojen on rahoituksensa vastineeksi kerättävä tietoa tuottamistaan tasa-arvovaikutuksista. Työhön on luotava yhtenäiset mittarit, sillä alalta puuttuu vielä työkaluja tasa-arvon ja moninaisuuden vertailuun. Myös palkkauksen ja rahoituksen tulee olla avointa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut