Maailman vahvin nalle matkaa kavereiden kanssa tulivuorisaarelle – Bamse-elokuvan rauhallinen tempo tarjoaa mukavaa vaihtelua

Bamse-nalle jatkaa seikkailujaan valkokankaalla perheen pienimmille sopivassa animaatioelokuvassa Bamse ja tulivuorisaari.

Bamsen matkaan liittyvät arkajalka Pomppi ja kilpikonnankilpensä alta kaikenlaisia hilavitkuttimia esiin tempova Kilpinen.

27.5. 13:30

Bamse ja tulivuorisaari ★★★

Bamse och Vulkanön. Ruotsi 2022. Ohjaus Christian Ryltenius. Suomenkielisinä ääninä Jussi Vatanen, Antti Timonen Kilpinen, Juha Varis, Karolina Blom. 70 min. S.

Maailman hyväkäytöksisin supersankari on täällä taas. Bamse-nalle jatkaa seikkailujaan valkokankaalla perheen pienimmille sopivassa animaatioelokuvassa Bamse ja tulivuorisaari. Eikä siitä edellisestä kerrastakaan kovin kauaa ole, pari kolme vuotta.

Christian Rylteniuksen ohjaamassa tarinassa maailman vahvin nalle lähtee reissuun. Biologi Bianca on kadonnut tutkimusmatkallaan tulivuorisaarella, ja hunajasta voimansa saava Bamse ryhtyy selvittämään tutkijan kohtaloa. Retkikuntaan liittyvät tietysti myös maailman vahvimman nallukan parhaat kamut, arkajalka Pomppi ja kilpikonnankilpensä alta kaikenlaisia hilavitkuttimia esiin tempova Kilpinen. Mukaan änkeää myös tarinan pahis, vilunkipeliä pelaava kulkukatti Katja.

Christian Rylteniuksen ohjaaman elokuvan suomenkielisinä ääninä kuullaan muun muassa Jussi Vatanen, Antti Timonen Kilpinen, Juha Varis ja Karolina Blom.

Ruotsalaisen Rune Andréassonin luoma Bamse on ylivoimaisuudestaan huolimatta ennen kaikkea kiltti. Kun retkeläisiä uhmaa susilauma, Bamse kiertää väkivallasta aiheutuvan problematiikan nerokkaasti: hän ojentaa käpälänsä, ja se on susi, joka törmää avokämmeneen eikä toisinpäin.

Kuten seikkailukertomusten perinteeseen kuuluu, matkaa taitetaan eri kulkupeleillä, junalla ja lautalla muun muassa. Mutta kun Bamse ja kaverit hurjastelevat valjakolla, jota vetävät koirat näännyksiin asti, hiipii mieleen, millainen hierarkia tässä eläinhahmojen maailmassa oikein vallitsee.

Varttuneemmalla katsojalla ajatus saattaa siis hieman harhailla, mutta meno on muuten kyllä sopivan levollista ja lupsakkaa. Bamsen pehmeä ja hieman vanhanaikainen piirrosjälki sekä rauhallinen tempo ovat mukavaa vaihtelua elokuvateattereiden tarjonnassa.

Rauhallisuudellakin on silti rajansa. Bamselle ääntään lainaava Jussi Vatanen kuulostaa siltä, kuin yrittäisi esittää selvää.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut