The Rasmus avaa Euroviisujen toisen semifinaalin – puolenyön jälkeen selviää, jatkaako Suomi viisufinaaliin

Suomen naapurimaista mukana ovat Viro ja Ruotsi, joista jälkimmäinen on jälleen yksi ennakkosuosikeista.

The Rasmus pääsee vihdoin Euroviisuissa tositoimiin, kun toinen semifinaali käynnistyy Suomen aikaa torstaina kello 22. Kuva harjoituksista.

12.5. 22:01

Torino

The Rasmus pääsee vihdoin Euroviisuissa tositoimiin, kun toinen semifinaali käynnistyy Suomen aikaa kello 22. The Rasmus esittää kappaleensa Jezebel semifinaalin ensimmäisenä kilpailijana.

Puolenyön jälkeen selviää, pääseekö The Rasmus jatkamaan viisufinaaliin. Suoraa lähetystä voi seurata Yle TV1:llä ja Yle Areenassa sekä kuunnella Ylen radiokanavilta.

Vedonlyöjät uskovat avauspaikalla esiintyvän The Rasmuksen nappaavan finaalipaikan. Vedonlyöntikertoimia yhteen laskevan Eurovisionworld-sivuston torstai-illan tilastojen mukaan Suomen finaaliin pääsyyn uskotaan noin 75 prosentin varmuudella ja seitsemänneksi eniten.

Yhteensä semifinaalissa kilpailee 18 maata, joista kymmenen jatkaa finaaliin.

Avauspaikka on viisuissa perinteisesti haastava, eikä paikalta aina menestytä kilpailussa. Esimerkiksi tiistain ensimmäisessä semifinaalissa esiintynyt Albania ei jatkanut finaaliin.

The Rasmus ei kuitenkaan usko avauspaikan kiroukseen. Bändin mukaan on hyvä, että he pääsevät heti lavalle ilman pitkää odottamista.

”Mä näen sen niin, että ne ovat miettineet, että mites oikein saadaan tää lähetys hyvin käyntiin. Pannaan kato Rasmus siihen ykköseks! Meidät on valittu siihen kunniapaikalle”, laulaja Lauri Ylönen sanoi STT:lle tiistaina.

Suomalaiset voivat tänään myös äänestää omaa suosikkiaan semifinaalista. Suomea ei kuitenkaan voi äänestää.

Ruotsi jälleen suuri ennakkosuosikki

Toisessa semifinaalissa ovat mukana Suomen lisäksi naapurimaamme Viro ja Ruotsi. Vedonlyöjät uskovat molempien jatkavan finaaliin. Muita vedonlyöjien veikkauksia ovat esimerkiksi yleisönkin suosikit Puola, Serbia ja Australia.

Ruotsi on tänä vuonna jälleen yksi Euroviisujen suurista ennakkosuosikeista. Cornelia Jakobsin Hold Me Closer -voimaballadin ennustetaan päätyvän ainakin viiden parhaan joukkoon.

Viisukappaleet ovat tänä vuonna balladivoittoisia, ja suuri osa on esitetty maiden omilla kansalliskielillä. Yksi näistä on Serbia, jonka edustaja Konstrakta esittää kappaleen In Corpore Sano latinankielisestä nimestään huolimatta serbiaksi. Konstraktan performanssityylinen lavashow ja omalaatuinen, kauneusihanteita ja Serbian terveydenhuoltoa kritisoiva kappale on herättänyt paljon huomiota ennakkoon.

Viisujen ensimmäinen semifinaali kisattiin tiistaina. Finaaliin pääsivät muun muassa voittajasuosikki Ukraina sekä muut ennakkosuosikit Norja ja Kreikka.

Semifinaaleista jatkavien 20 maan lisäksi viisufinaalissa on mukana viisi suurinta rahoittajamaata: kisaisäntä Italia, Espanja, Saksa, Ranska ja Britannia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut