Pori Sinfoniettan ylikapellimestarin Tibor Bogányin sopimus jatkuu

Tibor Bogányi jatkaa työtään Pori Sinfoniettan kanssa seuraavat kaksi vuotta.

27.4. 14:15

Pori

Pori Sinfoniettan ylikapellimestari Tibor Bogányin sopimusta jatketaan kahdella vuodella kevätkauden 2024 loppuun. Bogányi aloitti ylikapellimestarina syyskaudella 2018.

”Halusimme edelleen jatkaa yhteistyötä. Viimeiset kaksi vuotta ovat olleet niin erikoista aikaa, että paljon suunnitelmia on jäänyt toteuttamatta”, toteaa orkesterin intendentti Leena Harmaala.

”Päätös ei ollut vaikea: olemme hyvässä vauhdissa. Kansainvälistymässä olevalla Sinfoniettalla ja minulla riittää yhteistä perspektiiviä”, Bogányi sanoo.

Bogányi on syntyjään Unkarista, mutta hänen perheensä muutti Suomeen hänen nuoruudessaan. Hän opiskeli kapellimestarin ammattiin Sibelius-Akatemian kapellimestariluokalla Jorma Panulan ja Leif Segerstamin oppilaana ja on työskennellyt merkittävän osan urastaan Suomessa.

Bogányi valittiin vuonna 2002 Turun Filharmonisen orkesterin ylikapellimestariksi vain 28-vuotiaana. Hän on toiminut Lappeenrannan kaupunginorkesterin taiteellisena johtajana 2008–2016 ja Unkarissa Pannon Filharmonian ylikapellimestarina.

Bogányi on johtanut useita maailman suuria orkestereita, muun muassa Staatsphilharmonie Rheinland-Pfalzia, Orchestre National du Capitole de Toulousea, Kööpenhaminan filharmonista orkesteria, Shanghain oopperaa ja Meksikon kansallista sinfoniaorkesteria. Suomessa hän on johtanut kaikkia merkittävimpiä orkestereita.

Tällä viikolla Bogányi johtaa poikkeuksellisesti Pori Sinfoniettan kaksi konserttia: Serenade-sinfoniakonsertin torstaina 28.4. ja Pori Big Bandin kanssa esitettävän vappukonsertin sunnuntaina 1.5.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut