Aika Kumma-Kumma aika –nuorta taidetta Raumalla

Rauman julkisia taideteoksia on mukana opiskelijoiden ja koululaisten näyttelyssä uudelleen versioituina.

21.4. 15:11

Rauma

Opiskelijat ja koululaiset kommentoivat ajan ja maailman rientoa Rauman taidemuseossa avautuvalla näyttelyllä Aika Kumma – Kumma aika. Katsottavaa on taidemuseon pihatalon ja pajan tiloissa piirustuksista veistoksiin ja valotaiteeseen.

Näyttelyteokset ovat Turun yliopiston Rauman opettajankoulutuksen kuvataiteen sivuaineopiskelijoiden opintovuoden satoa.

Opettajaopiskelijat ovat työskennelleet taidetyöpajoissa Rauman koululaisten kanssa ja kuvittaneet pohdintojaan kummallisesta ja hetkessä muuttuneessa ajassa. Yhteistyökumppaneina ovat myös Rauman taiteilijaseura sekä raumalaisia taiteilijoita.

Turun yliopiston kuvataideopettaja Maija Esko kertoo opiskelijoiden työskennelleen ajan kohdan vaatimusten mukaan sekä lähi- että etäopetuksessa. Kuvataideopetukselle poikkeuksellinen aika on tarjonnut oheisena uudenlaisia työskentelytapoja.

Andrzej Tarasiuk

Toisena näyttelynä on Rauman taidemuseon pihamaalle ja pajan tiloissa avautunut puolalais-kanadalaisen taiteilija Andzej Tarasiukin Mekaaniset puut - Mechanical Trees -veistoskokoelma sekä luonnonväriuutteilla tehtyjä maalauksia. Kuvien aiheina ovat muun muassa näkymät Vanhasta Raumasta.

Koneellisilla ja metallisilla kierrätysmateriaaleista kootuilla veistoksillaan Tarasiuk kommentoi luonnon ja ihmisen suhdetta, jossa ympäristö joutuu useimmiten koeteltuun osaan. Veistostensa lisäksi taiteilija on kirjoittanut tarinan Ilmattaresta, joka mukailee Kalevalan luomiskertomusta, Rauman historiaa ja ympäristön muutosta.

Andrzej Tarasiuk on työskennellyt Raumars-taiteilijavierasohjelmassa Raumalla. Aiemmin hän on seurannut ja kuvannut ympäristömuutoksia taiteellaan Etelä-Amerikassa Brasiliassa Amazon-joen alueella.

Näyttelyt on esillä Rauman taidemuseossa 15. toukokuuta saakka.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut