Toimintaelokuvien konkari Bruce Willis, 67, lopettaa näyttelemisen – Taustalla hiljattain todettu afasia

Willisin perheenjäsenet kertoivat asiasta Instagram-palvelussa.­

Bruce Willis vuonna 2019.

30.3. 21:22

Yhdysvaltalainen näyttelijä Bruce Willis, 67, lopettaa näyttelemisen terveysongelmien takia.

Willisin perheenjäsenet julkaisivat asiasta lausunnon Instagram-palvelussa keskiviikkona.

”Brucen häikäiseville kannattajille halusimme perheenä kertoa, että rakkaallamme Brucella on ollut joitain terveysongelmia. Hänellä on hiljattain diagnosoitu afasia, joka vaikuttaa hänen kognitiivisiin kykyihinsä", lausunnossa sanotaan.

"Tämän seurauksena ja Bruce on vakaan harkinnan jälkeen päättänyt luopua urastaan, joka on merkinnyt hänelle niin paljon."

Viestissä todetaan, että aika on perheelle hyvin haastavaa. Perhe on kiitollinen yleisön rakkaudesta, myötätunnosta ja tuesta.

”Elämme tätä yhdessä vahvana perheenä ja halusimme jakaa asian teidän fanien kanssa, koska tiedämme, kuinka paljon Bruce merkitsee sinulle, kuten sinä merkitset hänelle.”

”Kuten Bruce aina sanoo: Elä täysillä – ja juuri niin aiomme yhdessä tehdä.”

Afasia tarkoittaa puheen tuottamisen vaikeutta, jonka taustalla on vaurio tai toimintahäiriö aivojen kielellisiin toimintoihin keskittyneellä alueella.

Afasian yleisin aiheuttaja on aivoverenkiertohäiriö.

Vuonna 1955 syntynyt Willis teki läpimurtonsa 1980-luvun televisiosarjassa Konnankoukkuja kahdelle (Moonlighting 1985–1989).

Hänet tunnetaan Die Hard -toimintaelokuvien sarjasta. Elokuvista ensimmäinen julkaistiin vuonna 1988. Elokuva sai kaikkiaan neljä jatko-osaa, joista toisen, vuonna 1990 ilmestyneen Die Hard 2:n ohjasi suomalainen Renny Harlin.

Willisin elokuvat ovat tuottaneet maailmanlaajuisesti yli viisi miljardia dollaria Hän on ollut kolmesti Emmy-ehdokkaana ja viidesti Golden Globe -ehdokkaana. Golden Globe-palkinnon hän on saanut kahdesti.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut