Triennale 2022 Rauman taidekesän päätapahtumana - Yoko Ono yksi näyttelyn taiteilijoista

Näyttely kutsuu kuvittelemaan maailmaa toisenlaisena John Lennonin Imagine -laulun tehdissa. Laajennuksena osanäyttely Kauttuan Ruukinpuistossa Eurassa.

Helsinkiläinen taiteilija Eeva Honkanen on mukana Rauma Triennalessa. Kuvassa hänen teoksensa To be present (205).

22.2. 14:01

Rauma

Toista kertaa järjestettävä Rauma Triennale 2022 kuvataidenäyttely johdattaa yleisöään kuvittelemaan maailmaa toisin ja toisenlaiseksi John Lennonin Imagine -laulun hengessä.

Rauman taidekesän päätapahtuma Imagine! Mitä jos! -näyttely on esillä Rauman taidemuseossa kesäkuusta syyskuulle sekä uutuuslaajennuksena Eurassa Kauttuan Ruukinpuistossa kesä–elokuussa.

Triennale jatkaa kuvataiteen Rauma Biennale -näyttelyjen perinnettä, joka alkoi vuonna 1977.

Tulevan kesän näyttelyssä on mukana maalaus- ja valokuvataidetta, elokuvia, veistoksia, installaatioita ja runoutta parilta kymmeneltä taiteilijalta tai taiteilijaryhmältä. Näyttelyyn sisältyy myös yhteisötaiteellinen Metamorfooseja-teos, joka syntyy yhteistyössä raumalaisten harrastajaryhmien kanssa.

Triennalen kuraattorit ovat Rauman taidemuseon intendentti Heta Kaisto ja taiteilija Teemu Mäki. John Lennonin & Yoko Onon Imagine-laulu inspiroi heitä kesällä avautuvassa nykytaidetriennaalissa, jossa pohditaan, mitä jos kaikki olisikin toisin.

"John Lennonin Imagine-laulun hengessä Rauma Triennale kutsuu yleisöä ja taiteilijoita pohtimaan millainen maailma on, millainen siitä voi tulla, millaisen maailman uskallamme kuvitella ja millaisen haluamme luoda”, Kaisto ja Mäki toteavat näyttelytiedotteessaan.

Heta Kaisto nostaa esiin näyttelyn taiteilijoista John Lennonin elämänkumppanin Yoko Onon. Hänet on merkitty John Lennonin rinnalle Imagine-laulun toiseksi tekijäksi, ja laulun voikin nähdä jatkumona Yoko Onon tapahtumakäsikirjoituksista koostuvalle kirjalle Grapefruit (1964).

"Yoko Ono oli muukalainen, joka tuli John Lennonin elämään, kun The Beatles oli jo hajoamassa. Tämä on lyönyt leimansa tapaan, josta hänestä puhutaan edelleen. Lennonin puolisona hän joutui median vainoamaksi ja yleisen vieroksunnan, myös selkeän vihapuheen kohteeksi. Senkin valossa pariskunnan järkähtämätön rakkauspuhe oli vastarintaa ja taideteko”, pohtii Heta Kaisto Yoko Onon merkitystä näyttelyssä.

Imagine! Mitä jos! Rauma Triennale 2022 taidemuseossa 11.6.–25.9. ja Eurassa Kauttuan Ruukinpuistossa 11.6.–7.8.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut