Seiska ja IL: Raumalaislähtöistä rap-artisti Williamia syytetään rahanpesusta - Kulttuuri - Satakunnan Kansa

Seiska ja IL: Raumalaislähtöistä rap-artisti Williamia syytetään rahanpesusta

Syyte on osa suurempaa kokonaisuutta, jossa huumeliigan epäillään tuoneen Suomeen esimerkiksi kymmenen kiloa kokaiinia.

Raumalaislähtöistä rap-artisti Williamia (oik. Ville Virtanen) syytetään rahapesusta.

23.11. 20:34

Suomalainen rap-artisti Ville Virtanen, taiteilijanimeltään William, on saanut syytteen rahanpesurikoksesta, uutisoi Iltalehti ja Seiska.

Ensimmäisenä asiasta Suomessa uutisoi Seiska.

Syyte on osa suurempaa kokonaisuutta, jossa huumeliigan epäillään tuoneen Suomeen Subutex-tabletteja ja kymmenen kiloa amfetamiinia.

Haastehakemuksen mukaan raumalaislähtöinen Virtanen oli lentänyt kesäkuussa Espanjaan mukanaan 10 000 euroa käteistä rahaa, jotka oli tarkoitus antaa jutun päätekijälle. Rahat oli tarkoitus antaa Espanjassa huumeliigan pomolle, mutta tämä epäonnistui, koska liigan pomo vangittiin epäiltynä törkeästä huumausainerikoksesta.

Iltalehden mukaan syyttäjä katsoo Virtasen syyllistyneen rikoshyödyn alkuperän hävittämiseen. Virtasen on syyttäjän mukaan täytynyt tietää, että hänen vastaanottamansa rahat ovat peräisin rikollisesta toiminnasta.

Tapaukseen liittyen on syytettynä myös Blockfest-festivaalien perustaja Kalle Kallonen. Myös Kallosta syytetään rahanpesusta.

Syyttäjä vaatii sekä Virtaselle että Kalloselle kolmen kuukauden ehdollista vankeutta. Jutun päätekijälle syyttäjä vaatii 12 vuoden vankeusrangaistusta. Tapausta käsitellään parhaillaan Helsingin käräjäoikeudessa.

Lue lisää: Raumalaisen Williamin Penelope vuoden striimatuin kotimainen kappale – Behm puhdisti Emma-gaalan palkintopöydän

Lue lisää: Rauman ihme – Taas uusi nuori artisti kerää kovia striimilukuja

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut