Satakunnan teatterit ja konserttijärjestäjät ottavat koronapassin käyttöön - Kulttuuri - Satakunnan Kansa

Porin kaupungin kaikki kulttuurilaitokset ja Satakunnan teatterit sekä muut tapahtumajärjestäjät ottavat käyttöön koronapassin – Entä jos on lippu muttei passia?

Porin kaupungin kirjastot, museot, Annis ja Lastenkulttuurikeskus Kruunupää ottavat käyttöön koronapassin yli 50 henkilön yleisötilaisuuksissa. Näin kertoivat tekevänsä myös Porin teatteri, Rauman teatteri, Rakastajat-teatteri, Pori Sinfonietta ja Finnkino Promenadi. Sitä vaaditaan myös tiistaina Isomäki-areenan Harry Potter -konsertissa.

Rakastajat-teatteri ja muut maakunnan teatterit sekä lukuisat tapahtumajärjestäjät ottavat käyttöön koronapassin. Kuva on Rakastajien Alaston kaupunki -musikaalista.

22.11. 13:44

Pori

Satakunnan ammattiteatterit ja lukuisat muut kulttuuritapahtumien järjestäjät ottavat maanantaista alkaen käyttöön koronapassin. Syynä on Lounais-Suomen aluehallintoviraston määräys, joka on voimassa 22.11.–22.12. Sisätiloissa voi tänä aikana järjestää yli viidenkymmenen ihmisen yleisötilaisuuksia vain, jos käytössä on koronapassi.

Porin teatteri, Rauman teatteri, Rakastajat-teatteri sekä Pori Sinfonietta ottavat koronapassin heti käyttöön. Koronapassina toimii Omakannasta ladattava EU:n koronatodistus. Todistuksen saa, kun on ottanut rokotukset, sairastanut hiljattain taudin tai kun tuore testitulos on negatiivinen. Koronapassia edellytetään tapahtumissa kaikilta yli 16-vuotiailta.

Jos henkilö on ostanut teatterilipun, mutta hänellä ei ole koronapassia, hän voi vaihtaa lipun toiseen ajankohtaan tai teatterin lahjakorttiin. Vaihto täytyy tehdä ennen esitystä.

Markkinointi- ja viestintäpäällikkö Petteri Kangas Rauman teatterista kertoo, että päätöstä osattiin odottaa sen jälkeen, kun Varsinais-Suomessa tulivat voimaan vastaavat rajoitukset yleisötilaisuuksille.

Teatterissa on aiheuttanut pohdintaa lähinnä se, miten sisääntulosta saataisiin mahdollisimman sujuvaa, eikä ruuhkia syntyisi, vaikka kaikkien katsojien koronapassit täytyy lukea ovella.

Tapahtumajärjestäjät toivovat, että katsojat lataavat koronapassin etukäteen, saapuvat paikalle hyvissä ajoin ja varaavat esille myös henkilötodistuksen.

Pori Sinfoniettan lisäksi kaikki muutkin kaupungin kulttuurilaitokset eli kirjastot, museot, Annis ja Lastenkulttuurikeskus Kruunupää ottavat käyttöön koronapassin yli 50 henkilön yleisötilaisuuksissa.

Finnkino Promenadissa on käytössä koronapassi, ja sitä vaaditaan ensi viikonloppuna myös Pori Film Festivalin pitkien elokuvien Promenadin näytöksissä. Pori Film Festivalin Isokarhun näytöksissä koronapassia ei edellytetä, sillä näihin näytöksiin otetaan alle 50 katsojaa.

Tiistaina Isomäki-areenalla järjestettävä The Magical Music of Harry Potter -konsertti toteutuu, ja myös siellä yli 16-vuotiailta edellytetään koronapassia. Tapahtuman järjestäjä Star Entertainment ei maksa palautuksia ostetuista ennakkolipuista koronapassin käyttöönoton takia.

Harrastajateattereissa ensi iltaan tulee tämän viikon perjantaina Teatteri Ulpun Masennuskomedia ja Teatteri Monikasvojen Siinä näkijä missä tekijä. Ulpu ottaa käyttöön koronapassin. Teatteri Monikasvot puolestaan suunnittelee rajoittavansa esitysten yleisömäärän 50:een.

Lallis edelläkävijä

Köyliön Lallintalossa koronapassia on ehditty jo testata viime viikonloppuna kahdessa suuressa tapahtumassa: Eppu Normaalin ja Miljoonasateen konsertissa sekä Ysäri-bileissä. Eura Eventsin Tomi Viren kertoo jännittäneensä etukäteen yleisön reaktiota koronapassiin. Liput konsertteihin oli pääosin myyty ennen kuin päätös koronapassista tehtiin.

”Palaute oli positiivista. Ihmiset kertoivat jo odottaneensa koronapassia. Yhden käden sormilla olivat laskettavissa ne, joilla ei ollut mahdollisuutta saada koronapassia”, Viren kertoo.

Näille asiakkaille luvattiin vastineeksi vapaalippu johonkin tulevaan konserttiin. Tarkastukset paikan päällä sujuivat hyvin.Tarkastuspisteitä oli tavallista enemmän, sillä järjestyksenvalvojat lukivat koronapassit ennen lipuntarkastusta. Perjantaina ovelta ei käännytetty ketään. Lauantaina yksi seurue kävi kokeilemassa pääsisikö sisään ilman koronapasseja. Heidän käännytettiin pois.

Päivitetty 22.11.2021 kello 15.30: Lisätty Porin kaupungin osuus.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut