Elokuva-arvio The Comeback Trail - Kulttuuri - Satakunnan Kansa

Nolo komedia onnistuu välillä viihdyttämään nimekkäiden näyttelijöiden vuoksi, mutta juuri nyt kuvauspaikkojen onnettomuudet eivät naurata

Robert De Niro, Tommy Lee Jones ja Morgan Freeman ovat päätähtiä enimmäkseen nolossa komediassa, joka vedonnee heidän oman sukupolvensa leffafaneihin.

Tommy Lee Jones (vas.) ja Robert De Niro tekevät elokuvaa elokuvassa.

18.11. 17:30

Komedia

The Comeback Trail, ohjaus George Gallo. Pääosissa Robert De Niro, Tommy Lee Jones, Morgan Freeman, Zack Braff, Kate Katzman. 104 min. K12. ★★

Melkoinen trio on saatu koottua yhteen näinkin mitättömään elokuvaan. Robert De Niro, Tommy Lee Jones ja Morgan Freeman ovat tosin ihan hyvä ja ainoa syy vääntäytyä teatteriin.

George Gallon komedia on höpsö sekä idealtaan että toteutukseltaan. Eletään 1970-lukua Hollywoodissa, ja Max Barber (De Niro) vetää surkeaa tuotantoyhtiötä yhdessä sisarenpoikansa (Zack Braff) kanssa. Hänellä on kuitenkin hallussaan käsikirjoitusaarre, jota hän ei jostain syystä suostu myymään mistään summasta eikä myöskään ole koskaan yrittänyt tuottaa sitä itse.

Alkupuoli tuhlaantuu tästä vääntämiseen, vaikka käsikirjoitusaarre ei oikeastaan ole elokuvan juoni ollenkaan. Asiaan päästään vasta, kun Max keksii ryhtyä vakuutuspetokseen. Hän saa hämäräbisnesmiehen (Freeman) rahoittamaan elokuvaa, jossa tähtäimessä on vain saada päänäyttelijä hengiltä.

Elokuva on länkkäri, ja siihen löydetään takavuosien elokuvasankari Duke Montana (Jones), joka tietenkin suoriutuukin erinomaisesti vaativista kuvauksista.

The Comeback Trail onnistuu hetkittäin viihdyttämäänkin ja vetoaa varmasti siihen sukupolveen, joka kulutti juuri tämänkin kaltaisia Hollywood-elokuvia jo 1970-luvulla. Juuri muuta hohdokasta siitä ei oikein voi sanoa. Mestarit näyttelevät kuten pystyvät, kun ei ole mitään, mihin nojata.

Elokuvan ajoitus on sikäli nolo, että kuvauspaikkojen onnettomuudet eivät tällä hetkellä naurata yhtään.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut