Squid Game -sarjasta tutut puvut oli kielletty halloween-asuina New Yorkin osavaltion joissakin kouluissa - Kulttuuri - Satakunnan Kansa

Squid Game -sarjasta tutut puvut oli kielletty halloween-asuina New Yorkin osa­valtion joissakin kouluissa

Kolme koulua New Yorkin osavaltiossa lähetti vanhemmille viestin, että sarjaan pohjautuvat asut olisivat koulujen tapahtumissa sopimattomia.

Jakartassa Indonesiassa kauppakeskuksen työntekijät pukeutuivat Squid Game -sarjasta tuttuihin pukuihin ja aloittivat siten halloweenin juhlinnan. Tempaus innosti ostoksille tulijoita poseeraamaan työntekijöiden kanssa.

1.11. 16:00

Yhdysvalloissa New Yorkin osavaltiossa kolme peruskoulua kielsi Netflixin Squid Game -hittisarjan pukuja muistuttavat halloween-asut. Kiellon taustalla oli pelko siitä, että asut viestittäisivät väkivallan ihannointia, muun muassa Britannian yleisradioyhtiö BBC ja yhdysvaltalainen uutiskanava CBS kertovat.

Korealaissarjassa velkaantuneet ihmiset kilpailevat rahapalkinnosta henkensä uhalla salaisessa pelissä.

Koulut lähestyivät oppilaiden vanhempia sarjan välittämien väkivaltaisten viestien vuoksi ja totesivat, että osa sarjaan pohjautuvista asuista olisi koulujen tapahtumissa sopimattomia.

Kouluissa on kielletty esimerkiksi asuihin kuuluvat asusteet tai rekvisiitat, jotka voidaan tulkita aseiksi ja asut, jotka ovat liian pelottavia tai verisiä, CBS kertoo.

CBS:n mukaan oppilaat ovat näytelleet sarjan kohtauksia välitunneilla. Koulut ovat varoittaneet vanhempia siitä, että väkivaltaista käytöstä sisältävät pelit eivät ole sopivia.

Yhdysvalloissa Netflixissä sarja on luokiteltu aikuisille sopivaksi, mikä tarkoittaa, ettei se välttämättä ole sopivaa sisältöä 17-vuotiaille ja nuoremmille. Suomessa Netflixissä sarjan ikäsuositus on yli 16-vuotiaat ja sitä vanhemmat.

Jotkut vanhemmat eivät kuitenkaan olleet tyytyväisiä koulujen asuja koskeviin rajoituksiin. Heidän mielestään koulujen rajoitus oli liian määräilevä.

”Kyseessä naamiaisasu. Kunhan et vain anna lastesi katsoa sarjaa”, eräs nainen sanoi CBS:lle.

Myös muissa maissa koulut ja järjestöt ovat varoittaneet sarjan sisällön sopimattomuudesta lapsille. CBS:n mukaan myös Espanjassa ja Irlannissa yksittäiset koulut olisivat kieltäneet sarjaan liittyvät naamiaisasut.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut