Rauman kesäteatterissa soi ensi kesänä Dingo - Kulttuuri - Satakunnan Kansa

Rauman kesäteatterissa soi ensi kesänä Dingo – esiintyjiä haetaan

Dingo-musikaali kertoo kiihkeän ja nopean menestystarinan, joka on osa suomirokin historiaa.

Pertti Neumann elokuussa Rakastajat-teatterin Alaston kaupunki -konsertissa.

13.10. 13:17

Rauma

Ensi kesänä Rauman kesäteatterissa nähtävässä musikaalissa käsitellään Dingo-ilmiötä bändin keulahahmon Pertti ”Nipa” Neumannin kautta, kerrotaan teatterin tiedotteessa.

Suomi koki jotain ainutlaatuista vuonna 1984, kun porilaisen Dingon Sinä ja minä -kappaleen musiikkivideo näytettiin Levyraadissa. Hysteria sai alkunsa ja rikkoi kaikki sen aikaiset konsertti- ja levymyyntiennätykset. Kun yhtye pari vuotta myöhemmin ilmoitti hajoavansa, uutista käsiteltiin tv-uutisia ja ajankohtaisohjelmia myöten.

Raumalla ensi kesänä nähtävän näytelmän ovat käsikirjoittaneet Kaisa Kuikkaniemi ja Otto Kanerva. Kaisa Kuikkaniemi tunnetaan myös Ylellä kesällä 2020 esitetyn Kaikki huutaa Dingo -kuunnelmasarjan kirjoittajana.

”Muuta yhtäläisyyttä kuunnelmasarjaan ei ole kuin omaelämäkerrallisuus. Myös Neumann piti ideasta ja antoi sille siunauksensa. Olemme siis vanhan kipparin suojeluksessa”, kertoo näytelmän myös ohjaava Kanerva.

Rauman teatteri hakee esiintyjiä Dingo-musikaaliin koe-esiintymisten kautta. Haussa on näyttämöiältään noin 18–30-vuotiaita esiintyjiä nais- ja miesrooleihin.

Koe-esiintymistilaisuudet järjestetään Raumalla sunnuntaina 31. lokakuuta ja Helsingissä maanantaina 1. marraskuuta. Haku on jo avoinna ja päättyy lauantaina 23. lokakuuta. Lisätiedot ja hakuohjeet: https://raumanteatteri.fi/audition

Dingo-musikaalia esitetään Rauman kesäteatterissa 16.6.–6.8.2022. Lipunmyynti alkaa torstaina 14. lokakuuta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos