Tapahtumatakuuta myönnetty lähes 73 miljoonaa euroa – hakuaikaa jäljellä vielä kuukausi - Kulttuuri - Satakunnan Kansa

Tapahtuma­takuuta myönnetty lähes 73 miljoonaa euroa – hakuaikaa jäljellä vielä kuukausi

Porissa järjestetylle Iskelmäfestivaalille myönnettiin jo tukea.

Nelonen Media Livelle oli myönnetty tapahtumatakuu Haloo Helsingin Haloo Stadion! -keikalle 14. elokuuta 2021. Konsertti on jo siirretty ensi vuoteen.

1.8. 19:18

Tapahtumajärjestäjille myönnettävää tapahtumatakuuta on haettu yli 200 tapahtumaan, kertoi Valtiokonttorin julkistama tilasto sunnuntaina.

Määrä ei kuitenkaan kerro koko totuutta, sillä saapuneet pdf-hakemukset tilastoidaan hakemuksiin vasta annetun päätöksen jälkeen, Valtiokonttori kertoo verkkosivullaan.

Takuita on myönnetty yhteensä noin 73 miljoonaa euroa. Tilaston mukaan hakemuksista on käsitelty 212 kappaletta, joista 186:lle on myönnetty tukea.

Tukea on myönnetty esimerkiksi Nelonen Media Liven Iskelmäfestivaaleille Porissa ja Jämsässä sekä sen järjestämälle Haloo Helsingin Haloo Stadion! -keikalle, joka on sittemmin siirretty ensi vuoteen.

Kyseinen tuki on vasta ennakkoilmoitukseen perustuvaa ehdollista tukea.

Niissä Valtiokonttori on antanut myönnytyksiä maksusitoumukseen, jonka perusteella tapahtumajärjestäjä sekä ennakkoilmoituksessa ilmoitetut alihankkijat ovat oikeutettuja tarpeen vaatiessa hakemaan tapahtumatukea Valtionkonttorista.

Näillä ennakkoilmoittautumisilla esimerkiksi Nelonen Live on mahdollistanut alihankkijoilleen oikeutuksen hakea tapahtumatakuuta, mikäli siihen tulisi tarvetta.

Mahdollinen tukihakemuspäätös on erillinen ja tehdään syksyllä, mikäli siihen on tarvetta. Tässä toisessa vaiheessa tapahtuman järjestämisen toteutuneista kuluista voi hakea korvausta, jos tapahtuma peruuntuu tai toteutuu olennaisesti pienempänä.

Valtiokonttorin mukaan kiinnostus takuuta kohtaan on näkynyt hakemusmäärän kasvussa sähköisen haun avautumisen jälkeen. Tapahtumatakuun sähköinen haku avautui 15. kesäkuuta. Tapahtumatakuuta koskeva laki tuli voimaan ja haku avautui kesäkuun alussa.

Taloudellista riskiä pienentävää tapahtumatakuuta voi hakea ammattimainen tapahtumajärjestäjä. Se on tarkoitettu vähintään 200 hengen tapahtumille, jotka ovat avoimia yleisölle ja järjestetään 1.6.–7.12.2021. Muina rajoituksina mainitaan muun muassa se, että tapahtumatakuuta hakevan yrityksen on työllistettävä vähintään yksi henkilötyövuosi tapahtumatoiminnassa, ja sillä on oltava arvonlisäverollista liikevaihtoa yli 150 000 euroa vuodelta 2019.

Tapahtumatakuuta ei voida myöntää jo perutuille tapahtumille, Valtiokonttori kertoo.

Nelonen on on osa Sanoma-konsernia, joka julkaisee myös Satakunnan Kansaa.

Uutista oikaistu 2.8. kello 15.54: tekstistä korjattu kauttaaltaan vanhentunutta tietoa. Alun perin uutisessa kerrottiin muun muassa, että tapahtumatakuuta olisi myönnetty 13 miljoonan euron edestä, kun todellisuudessa sitä on myönnetty jo 73 miljoonan euron verran.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: