Tamperelainen teatterinjohtaja Anu Panula on kuollut - Kulttuuri - Satakunnan Kansa

Tamperelainen teatterinjohtaja Anu Panula on kuollut

Kehitysvammaisteatteri La Stradan perustaja, taiteellinen johtaja ja pitkän linjan näyttelijä Anu Panula on kuollut.

Teatteri La Stradan taiteellinen johtaja Anu Panula kuvattiin Tampereella maaliskuussa 2017.

25.7. 18:24

Tampere

Tamperelainen ohjaaja, näyttelijä ja koreografi Anu Panula on kuollut 64-vuotiaana. Panula tunnettiin Tampereella kehitysvammaisteatteri La Stradan perustajana ja taiteellisena johtajana.

Panulan sisko, näyttelijä Terhi Panula kertoi asiasta sunnuntaina julkisessa Facebook-päivityksessä. Myös Panulan tytär Joseppiina Kahiluoto on jakanut suruviestin.

Panulan La Strada -teatteri perustettiin vuonna 2009. Se on maan ensimmäinen ammattivetoinen suomenkielinen teatteri, jossa suurin osa näyttelijöistä on kehitysvammaisia. Teatteri toimi viime vuodet Tampereella Pirkankadulla, mutta joutui luopumaan niistä viime keväänä.

Panula syntyi 21. lokakuuta vuonna 1956 Tampereella, jonne hän muutti uudelleen 1980-luvun lopulla.

Panulaa nähtiin teatterien lavoilla monenlaisissa tehtävissä. Televisiossa hän näytteli muun muassa 1980-luvun suosikkisarjassa Vihreän kullan maa sekä juonsi keskusteluohjelma Sabattia yhdessä Tapani Ripatin kanssa.

Panula kasvoi itse taiteellisessa ympäristössä: hänen isänsä on kapellimestari Jorma Panula ja äitinsä oli näyttelijä Helena Haavisto. Myös sisarukset päätyivät taidealalle.

Panulan puoliso oli muusikko Hannu Kahiluoto, jonka omaishoitajana Panula toimi.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: