Timo Metsäjoki palkittiin Radiofestivaaleilla dokumentista ja podcast-suunnitelmasta - Kulttuuri - Satakunnan Kansa

Timo Metsäjoki palkittiin Radiofestivaaleilla dokumentista ja podcast-suunnitelmasta

Metsäjoen suunnittelema podcast-sarja käsittelisi vankileirejä Neuvostoliitossa.

Timo Metsäjoki voitti kaksi palkintoa Radiofestivaaleilla. Eurajoelta lähtöisin oleva Metsäjoki julkaisi viime jouluna Raumalla ja Eurajoella kuvatun joulupukkidokumentin.­

19.4. 9:53

Eurajoki

Eurajokelaislähtöinen Timo Metsäjoki voitti Tampereella 15.–16.4. järjestetyillä Radiofestivaaleilla palkinnot dokumentti- ja podcast-sarjoissa.

Metsäjoki tunnetaan Satakunnassa etenkin Blue Sea Film Festivalin tuottajana sekä näyttelijänä useampien teattereiden lavoilta. Hän on maisteriopiskelija Lapin yliopiston audiovisuaalisen mediakulttuurin koulutusohjelmassa.

Lue lisää: Voiko joulupukki tänä vuonna tullakaan? Paljon pukinhommia tehnyt Timo Metsäjoki on miettinyt jouluntuojan roolia poikkeuksellisen paljon

Metsäjoen dokumenttisarjan voittajatyö on nimeltään Ei mitään hätää. Dokumentti kertoo kuolemasta, rohkeudesta ja musiikista.

Podcast-sarjan voittajatyö on nimeltään Vankileirien saaristo – vaiettu historia. Se käsittelee gulagien vaiettu ja synkkää historiaa. Palkittu teos on vasta podcastin suunnitelma.

– Venäjän kansa eli hirmuvallan alaisena Neuvostoliiton diktaattorin Josif Stalinin hallituskauden aikana. Vankileirit eli gulagit vaativat ainakin kahden miljoonan ihmisen hengen. Sorron aikana teloitettiin tai karkotettiin Siperiaan tai muille alueille myös tuhansia Neuvostoliittoon muuttaneita suomalaisia tai suomensukuisia, Metsäjoki kertoo tiedotteessa.

Dokumenttisarjan tuomaristossa olivat Mervi Leino-Niemelä, tuottaja Maarit Lehtonen Yleltä ja vuoden 2019 Radiofestivaalin dokumenttisarjan voittaja Nina Schleifer.

Podcast-sarjan tuomaristossa olivat äänisuunnittelija Suvi Tuuli Kataja, podcast-tuottaja Jyrki Pasanen ja edellisen festivaalin podcastvoittaja Pekka Ohtokangas.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?