Valotaiteilija Mikki Kunttu tähtää nyt ultra-juoksukisaan ja juhlii viisikymppisiään - Kulttuuri - Satakunnan Kansa

Keskiyöllä pimeässä sirkusteltassa Mikki Kunttu oivalsi, että unelma toteutui – Nyt hän on palannut Suomeen ja valmistautuu valtavaan fyysiseen haasteeseen

Kansainvälisesti maineikas valosuunnittelija Mikki Kunttu aloitti uransa Tampereella. Viisikymppistensä alla hän muutti poikiensa kanssa Kanadaan, mutta korona passitti perheen takaisin Suomeen. Nyt hän kertoo harvinaisessa haastattelussa uudesta unelmastaan. Siihen liittyy kivulias rääkki, josta Kunttu yrittää selvitä hengissä.

Valosuunnittelija Mikki Kunttu saattaa herätä aamuisin aikaisin ja lähteä juoksemaan jo kello viisi. Hänen suunnitelmissaan on Lemmenjoelta Äkäslompoloon juostava 326 kilometrin matka.­

27.2. 19:12

Aamulehti

On keskiyö kevättalvella 2019. Valosuunnittelija Mikki Kunttu istuu Kanadan Montrealissa maailmankuulun sirkusryhmä Cirque du Soleilin teltan tyhjässä, pimeässä katsomossa ja ohjelmoi tuoretta suunnitelmaansa.

Yhtäkkiä Kunttu oivaltaa, että hänen parhaillaan työstämänsä Alegria-esityksen uusi versio on juuri se sama show, jonka alkuperäistä versiota hän on opiskelukavereineen ihaillut VHS-nauhalta 1990-luvun alun Tampereella.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?