Pori mainittu: Sami Sippola ja porilainen Karkia Mistika -levymerkki saivat näkyvyyttä arvostetussa amerikkalaisessa musiikkilehdessä - Kulttuuri - Satakunnan Kansa

Pori mainittu: Sami Sippola ja porilainen Karkia Mistika -levymerkki saivat näkyvyyttä arvostetussa amerikkalaisessa musiikkilehdessä

Sami Sippola esiintyi ruokakassikeräyksen striimatussa tukikonsertissa Tampereen Tuomiokirkossa toukokuussa 2020.

5.2. 18:44

Pori

Porilaislähtöinen jazzmuusikko Sami Sippola ja porilainen Jyrki Laihon perustama Karkia Mistika -levymerkki ovat saaneet näkyvyyttä amerikkalaisen DownBeatin sivuilla.

Arvovaltainen jazzlehti arvioi maaliskuun numerossaan Hot Herosin ja Iro Haarlan yhteisen Vodjanoi-albumin. Albumi ilmestyi viime marraskuussa, ja se pitää sisällään saksofonisti Sami Sippolan, basisti Ville Rauhalan ja pianisti Iro Haarlan sävellyksiä.

Lehti antaa albumille kolme ja puoli tähteä. Pori mainitaan heti arvion alussa, jossa todetaan, että ellet ole viettänyt paljon aikaa Suomen Porissa, tuskin tunnet raivokkaasti ja vapaasti improvisoivaa Hot Heros -trioa.

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun porilaislähtöisen muusikon ja porilaisen julkaisijan levyä käsitellään tässä arvostetussa julkaisussa.

Laihon niinikään pyörittämä Validi Karkia -klubi täyttää tänä vuonna 10 vuotta. Synttärijuhlia klubi viettää 18.2. koronaturvallisesti tarjoamalla kymmenen hengen ryhmälle pullakahvit ja kymmenen minuutin musiikillisen yllätyssetin.

Aiheesta lisää: Lue Sami Sippolan haastattelu vuodelta 2018

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: